dinsdag 12 juli 2022
12 juli 2022

Jana Smeets presenteert Radio2 Start je dag in Limburg

12 juli 2022 – Vanaf 12 juli  word je in Limburg wakker met de stem van Jana Smeets. Zij presenteert voortaan Radio 2 Start je dag in Limburg.

Jana Smeets

Jana vervangt Daan Masset, die op 1 juli na twaalf jaar stopte als ochtendpresentator en andere dingen gaat doen bij Radio2. Jana werkt al enkele jaren voor Radio2 op de redactie in Vlaams-Brabant, maar is ook voor de Limburgse luisteraars geen onbekende. Wanneer Daan niet op post kon zijn, verving Jana hem met veel enthousiasme. En voortaan doet ze dat dus fulltime. Een job die haar op het lijf geschreven is, want Jana is geboren in Lanaken, heeft een groot hart voor Limburg, volgt de actualiteit op de voet én heeft een stem waar je spontaan vrolijk van wordt.

Babbelen als de beste

Radio maken is voor Jana een echte droomjob. Als kind deed ze dat al met een cassetterecorder of zorgde ze voor liveverslaggeving bij haar voetballende buurjongens. Ook al kende ze niets van de spelregels, erover babbelen kon ze als de beste. Radio is dus haar grote passie, maar Jana is ook gek op katten, gaat graag naar een concert, houdt van joggen door het bos en zakt met plezier onderuit op een sfeervol terras. Ze geniet volop van zonnige dagen, muziek, feestjes en gezelligheid.

Als geboren en getogen Limburgse is het een hele eer om mijn mede-Limburgers een fijne ochtend te mogen bezorgen.

Jana Smeets

Jana Smeets: “Toen de vraag kwam om Daan Masset te vervangen als presentator bij Radio2 in Limburg, heb ik even getwijfeld: kan ik wel in zijn voetsporen treden? Maar als geboren en getogen Limburgse is het een hele eer om mijn mede-Limburgers een fijne ochtend te mogen bezorgen. Hoewel ik er al even niet meer woon, is Limburg altijd deel van mij gebleven. Het vroege opstaan wordt pittig, maar hey, niets dat koffie niet kan oplossen. Kortom: laat maar komen. Ik zet mijn wekker, jij de jouwe ook?”

Radio2 Start je dag in Limburg, met Jana Smeets. Elke weekdag van 6 tot 8 uur op Radio2, in de Radio2-app en via radio2.be

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Chloë van de Klantendienst: ‘Als juryleden met een bril maar een halve stem krijgen, moet het programma ‘De dertien’ heten’

Chloë van de Klantendienst: ‘Koffie is wel degelijk een afrodisiacum. Vraag maar aan mijn man’

Amai zeg wauw! Een fantastisch VRT-aanbod voor iedereen 

VRT-directie start met tweede fase van het Transformatieplan, maar zonder gedwongen ontslagen in 2024

Canvas wordt VRT CANVAS

Chloë van de Klantendienst: ‘Ik ga mijn kinderen niet vertellen dat we soms luidkeels zingen over geslachtsziektes’

Vier conclusies over VRT in coronatijd

Laat hier je rouwbetuiging na voor Martine Tanghe