maandag 25 juli 2022
25 juli 2022

Onder vuur wereldwijd aangekocht door Netflix

25 juli 2022 - De Eén-serie Onder vuur is vanaf 24 augustus wereldwijd beschikbaar via Netflix. Het avontuurlijke drama rond een groep brandweerlui in Oostende kan zo gesmaakt worden door het internationale publiek.   

© VRT

Hopelijk wakkert dit het vuur aan voor nog meer Vlaamse fictie wereldwijd."

Lotte Vermeir, netmanager Eén: "Vlaamse fictie weet steeds vaker een internationaal publiek te bekoren. Het eerste seizoen van Onder vuur werd al erg goed bekeken bij Eén. Ik ben dus erg fier dat de reeks nu ook wordt opgepikt door Netflix, waardoor dit spannende staaltje vakmanschap wereldwijd te zien zal zijn. Hopelijk wakkert dit het vuur aan voor nog meer Vlaamse fictie wereldwijd."

Vlaamse fictie scheert wereldwijde hoge toppen en we zijn trots dat we daar met Geronimo deel van uitmaken."

Emanuel Vanderjeugd en Jasper Moeyaert, productiehuis Geronimo: "Onder vuur is de eerste fictiereeks van Geronimo en we zijn dan ook verheugd dat de reeks wereldwijd te zien zal zijn op Netflix. Het is een ambitieuze reeks geworden, gedragen door stuk voor stuk Belgische topacteurs en een technische ploeg vol passie en vakmanschap. Vlaamse fictie scheert wereldwijde hoge toppen en we zijn trots dat we daar met Geronimo deel van uitmaken."

VRT en productiehuis Geronimo werken momenteel, in coproductie met Proximus, aan een tweede seizoen van Onder vuur. Dat in het najaar te zien zal zijn op Eén en VRT NU. Opnieuw duikt de reeks vol in de actie van de brandweervrienden en hun kazerne Post Oosteroever. Louis Talpe, Lien De Graeve, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Dirk Van Dijck, Ann Tuts en Wouter Bruneel krijgen in het korps versterking van Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdach. Daarnaast zijn ook Lynn Van Royen, Ilse De Koe, Sebastiaan Dewaele en Joke Devynck (weer) te zien in dit nieuwe seizoen.

Onder vuur wordt gemaakt door productiehuis Geronimo voor Eén, in coproductie met Fobic Films en met de steun van AXA, Stad Oostende en haar film office, de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid en met de medewerking van Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'