dinsdag 23 augustus 2022
23 augustus 2022

VRT NWS gaat verder

23 augustus 2022 - VRT NWS gaat verder met nieuwscontent op maat, een vernieuwde app en nieuwe vormgeving.

Vernieuwde app op een telefoon

VRT NWS is de meest relevante nieuwsbron in Vlaanderen. ​ We willen elke Vlaming informeren over nieuws van dichtbij en veraf. Om die relevantie te behouden, zet de nieuwsdienst in op verschillende kanalen om zoveel mogelijk doelgroepen in Vlaanderen te bereiken. De digitale kanalen zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot de prioriteit.

Mobiele ervaring en gebruiksgemak staan centraal

De digitale touchpoints van VRT NWS willen dé bestemming zijn die elke Vlaming informeert en inspireert. Omdat de nieuwsgebruiker steeds meer op mobiele schermen zit - 80% gebruikt de app of mobiele website – krijgt de mobiele ervaring resoluut voorrang. Op app en site staat het gebruiksgemak centraal. We bezorgen de gebruiker een verrassende nieuwservaring op maat: de belangrijkste actuaverhalen worden in één oogopslag gebundeld, sportberichten komen in een nieuw Sporza-overzicht en iedereen kan kiezen voor gepersonaliseerd regionieuws.

Een dagelijkse podcast: Het kwartier

Lode Roels en Sofie Vander Donckt

VRT NWS start op 29 augustus met de splinternieuwe dagelijkse podcast Het kwartier. Lode Roels en Sofie Vander Donckt hosten je door de feiten en achtergrond bij drie nieuwsverhalen die raken en ertoe doen. Van de stijgende energiefactuur tot een nieuwe medische doorbraak. Van de chaos op onze luchthavens tot een intrigerende moordzaak. Met relevante vragen en verrassende inzichten. Eén kwartier luisteren wanneer het jou past, om een dag te kunnen meepraten over het nieuws. 

Elke weekdag nieuw vanaf 16 uur via de app van VRT NWS en VRT MAX.

Ook de vernieuwende digitale formats als Snapt ge mij nu? en #BelRiadh krijgen na de successtart van vorig jaar een nieuw seizoen.

Nieuwe vormgeving

Wim De Vilder in journaalstudio

En als kers op de taart krijgt VRT NWS een volledig nieuwe vormgeving helemaal in lijn met de huisstijl van VRT en VRT MAX.

Nws.nws.nws, het tienernieuwskanaal van VRT NWS op Instagram, krijgt een volledig nieuwe look op 1 september met een heldere, duidelijke en aantrekkelijke vormtaal. Nws.nws.nws is de voorbije 3,5 jaar uitgegroeid tot de meest succesvolle nieuwsbron voor tieners in Vlaanderen en mag terecht het paradepaardje van VRT NWS genoemd worden. Ook de vormgeving van Het journaal en Laat wordt opgefrist.

Meer over Informatie

Het ABC van VRT met de B van ... Boodschappen van algemeen nut: “Het is een spiegel van wat leeft in Vlaanderen”

Publiek toont vertrouwen in 'helemaal helder' aanbod van KIES24 op VRT

Hoe komen de verkiezingsuitslagen op jouw scherm?

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen