maandag 29 augustus 2022
29 augustus 2022

Annabet en Maurane versterken het Karrewiet-team

29 augustus 2022- Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, verwelkomt twee nieuwe gezichten. Vanaf 1 september kan iedereen kennismaken met Annabet Ampofo en Maurane Proost.

Karrewiet ankers en reporters © VRT

Reporters Maurane en Meryem trekken er op uit om nieuwsreportages te maken. Jelle, Annabet en Amber begeleiden de kinderen dagelijks door de actualiteit vanuit de studio. Het uitgebreide Karrewiet team brengt het nieuws, heet van de naald, ook op het TikTok-kanaal van Karrewiet.

Katrien Van Der Slycken, hoofd JONG bij VRT NWS: "We breiden het Karrewiet-team uit om het nieuws uit binnen- en buitenland nog beter op kindermaat te coveren en de nieuwtjes en verhalen uit de leefwereld van de kinderen zo snel mogelijk op te pikken. Jelle, Meryem en Amber worden versterkt door Annabet en Maurane. Het Karrewiet-team zal er op uit trekken om nog meer tussen het nieuws en de kinderen te staan. En ook dagelijks nieuwsvideo’s op TikTok brengen."

Wie zijn Annabet en Maurane?

Annabet Ampofo is 25 en komt uit Brussel. Ze studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool. Ze werkt al een jaar op de Karrewiet-redactie als TikTok-journalist. De Ketnetters kunnen haar herkennen als Mona uit het Ketnet-programma Buck.

Toen ik daar stond, hoopte ik stiekem dat ik later ook Karrewiet mocht presenteren."

Annabet Ampofo

Annabet Ampofo: "Tijdens mij opleiding Journalistiek kreeg ik een gastles van Jelle. We moesten toen een Karrewiet-reportage maken en ook een intro in de studio presenteren. Ik stelde me natuurlijk meteen kandidaat om de intro te presenteren. En toen ik daar stond, hoopte ik stiekem dat ik later ook Karrewiet mocht presenteren."

Maurane Proost is 25 en woont in Brasschaat. Ze studeerde journalistiek aan de Thomas More hogeschool. Ze deed stage bij Karrewiet en werkt intussen al vier jaar bij de Karrewiet-redactie. Tijdens haar studies heeft ze de Belgodyssee gewonnen voor geschreven pers.

Als je ziet hoe enthousiast ze zijn over Karrewiet, dan kan ik niet wachten om ook als reporter tussen hen te kunnen staan ."

Maurane Proost

Maurane Proost: "Ik werk al een paar jaar voor Karrewiet en kom veel bij kinderen in klassen. Als je ziet hoe enthousiast ze zijn over Karrewiet en hoe geïnteresseerd ze zijn in nieuws, dan kan ik niet wachten om nu ook als reporter tussen hen te kunnen staan ."

Karrewiet van maandag tot vrijdag om 19 uur op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be, de Ketnet-app en op TikTok.

Karrewiet is ook beschikbaar met Vlaamse Gebarentaal.

Meer over Informatie

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie