donderdag 01 september 2022
01 september 2022

MNM opnieuw op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel

1 september 2022 - Voor de twaalfde keer al begint op VRT-jongerenzender MNM de spannende strijd om de mooiste titel die een middelbare school in ons land kan binnenhalen: die van De Strafste School

Vanochtend keerden Sander en Laura tijdens Kawtar & Keyaert terug naar het  GO! SBSO Zonnebos in Brasschaat, de Strafste School van 2021. Ze trapten er het schooljaar op gang en kondigden aan dat de inschrijvingen van de Strafste School terug open staan. Start To DJ-winnaar Magik zorgde er voor een ‘back to school’-feestje live op de speelplaats. Magik staat trouwens ook op de affiche van het festival dat de winnende school op 28 oktober op de speelplaats of in de refter krijgt. Wie er nog meer komt optreden op de winnende school, ontdek je de komende weken op MNM.

Gloednieuwe jury voor de Strafste School 2022

Dit jaar gaat MNM op zoek naar vijf finalisten, ééntje in elke provincie. De school die ‘wint’ per provincie is ook meteen ‘de Strafste School’ van die provincie. Maar... er kan natuurlijk maar één school ‘de Strafste School 2022’ worden, dat is de allerstrafste van die vijf finalisten. 

Samen met Sander en Laura gaan twee BV juryleden op pad om de Strafste School te kiezen. Francisco Schuster (bekend van #LikeMe) en Jaël Ost (bekend van Tagmag). Daarnaast wordt de jury ook nog aangevuld met jongeren van op de vorige Strafste School. 

"Ik was mega blij dat ze mij hebben gevraagd als jurylid, ik vind het heel belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen op school en dat de leerlingen zichzelf zien in leerkrachten en op elkaar lijken zowel qua uiterlijk als innerlijk. Dat is waar ik op ga letten."

Francisco

“Ik vind het mega spannend om jury te zijn omdat ik natuurlijk zelf ook de bachelor secundair onderwijs heb gehaald! Misschien ben ik daardoor zelfs een beetje strenger. (lacht) Nee nee, heb er oprecht zoveel zin in! Zo benieuwd hoe hard die scholen gaan uitpakken met alles!”

Jaël Ost

De finale van de Strafste School op vrijdag 28 oktober op MNM en in de MNM-app.

MNM viert 5000 dagen

MNM zet dit najaar in op een sterke beleving. Naast een gloednieuwe editie van De Strafste School, viert MNM op dinsdag 13 september 5000 dagen MNM. Op die dag bedankt de jongerenzender de luisteraar. Luister een hele dag naar MNM en win €5000 aan cadeaus. In de aanloop naar 5000 dagen MNM delen Kawtar & Keyaert de komende weken heel wat cadeaus uit om de luisteraar te bedanken. 

Voor de vroege vogels of de extreme nachtraven is Manu Van Acker er vanaf maandag 5 september iedere ochtend al van 4 tot 6 uur. In Wakker met Van Acker blikt MNM-Dj Manu terug op de nacht en vooruit op de dag die komt. Hij gaat ook luisteraars bedanken: wie ‘s nachts werkt zorgt voor het comfort overdag. En die mensen vergeten we soms. Een pre-ochtendshow met een wakkere merci en nog wakkerdere goeiemorgen!

Vanaf volgende week is Dorianne Aussems weer terug met Generation M. Ontdek welke series je zeker moet volgen, alles over seks en relaties met seksuologe Lotte Vanwezemael, jonge sporters die komen vertellen over hun carrière en welke condoomsmaak moet je absoluut uitgeprobeerd hebben. Maandag, dinsdag en woensdag praten de luisteraars mee via de MNM-app. Maar vanaf nu kunnen ze er ook live bij zijn in de studio op donderdag met Lotte en Dorianne. De hele uitzending is ook live te volgen op VRT MAX.

Dit najaar zijn er ook weer heel wat vaste waarden van de partij, Kawtar & Keyaert loodsen je opnieuw door de ochtend en Gillis & Govaerts zijn je trouwe gezelschap tijdens de spits. En ook MNM Party Weekend komt terug met op vrijdagavond omstreeks 22 uur Omdat Het Kan Soundsystem.

Meer over Onderwijs

Het EDUbox-aanbod voor first time voters: kieswijsheid in een educatief jasje

Nieuw op VRT CANVAS: 'Hoe was het op school?'

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Pano: Crèche in crisis

Welk studententeam wint de jubileumeditie van De campus cup?

EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt