donderdag 01 september 2022
01 september 2022

Ook in 2023 blijft De Inspecteur de rots in de branding voor alle consumentenvragen

1 september 2022 - De eerste schooldag betekent ook voor Sven Pichal, De Inspecteur van Radio2, een nieuw seizoen. En laat het duidelijk zijn: er zullen nog heel wat seizoenen volgen. De Inspecteur blijft ook volgend jaar een vaste afspraak en is vanaf 2023 tussen 9 en 10 uur te horen op Radio2. 

De Inspecteur Sven Pichal

Consumenteninformatie is ontzettend belangrijk voor VRT en de luisteraars van Radio2 zullen die service niet moeten missen. De Inspecteur blijft de rots in de branding voor alle consumententips, -vragen en -problemen.

De Inspecteur heeft een sterke band met Vlaanderen en weet als geen ander wat de Vlaming bezig houdt. De Radio2-luisteraar vindt heel makkelijk de weg naar De Inspecteuren reikt voortdurend boeiende onderwerpen aan. Je kunt gerust stellen dat er een hechte consumentengemeenschap is ontstaan. Door de jaren heen hebben Sven Pichal en zijn team al honderdduizenden mensen geholpen, door grote en kleine problemen op te lossen, antwoorden te bieden aan onzekerheden of handige weetjes te delen die een wereld van verschil maken. In deze uitdagende tijden, die voor veel Vlamingen financieel een beproeving zijn, blijft dit meer dan ooit nodig. Uit onderzoek van de Studiedienst van VRT blijkt dat De Inspecteur een van de meest gewaarde radioprogramma’s is.

Het aanbod van De Inspecteur breidt alleen maar uit, multimediaal. Het radioprogramma blijft een vaste afspraak in het programmaschema van Radio2, vanaf 2023 tussen 9 en 10 uur. Daarnaast wordt er heel wat consumenteninformatie verzameld op de digitale kanalen van VRT NWS, waardoor De Inspecteur een nog groter publiek bereikt. Begin deze week lanceerde De Inspecteur ook de wekelijkse podcast WinWin, te beluisteren via VRT MAX. Daarin roept hij de hulp in van reporter Katleen Craenhals, die dieper ingaat op vragen van luisteraars. Regelmatig maakt De Inspecteur ook specials rond grote thema’s, zoals de energieprijzen, vriendschapsfraude of de prijs van onze dagelijkse boodschappen in de supermarkt.

De speculaties over De Inspecteur die vandaag de ronde gaan, zijn dan ook niet correct. Als Radio2 beslist om nog niet alle details over het exacte uitzendschema van 2023 te communiceren, kun je niet zomaar één op één concluderen dat een bepaald programma dan wel zal verdwijnen. Radio2 sluit aan bij de interesses van de luisteraars. Daar is consumenteninformatie absoluut een wezenlijk onderdeel van, het is en blijft een speerpunt voor Radio2 en VRT.

De Inspecteur, met Sven Pichal / elke weekdag van 8 tot 9 uur, vanaf 2023 van 9 tot 10 uur / op Radio 2, VRT MAX en in de Radio2-app