woensdag 05 oktober 2022
05 oktober 2022

Opnames nieuwe politiereeks 'Juliet' gestart

Op maandag 3 oktober zijn de opnames gestart van de nieuwe fictiereeks Juliet. Charlotte De Bruyne vertolkt daarin de hoofdrol van Juliet, een politie-inspecteur die omwille van persoonlijke redenen vanuit Brussel terugkeert naar de Vlaamse kust, waar ze opgroeide. 

Charlotte De Bruyne en Nabil Mallat Ilias Van Bambost

Naast Charlotte bestaat de cast uit een mix van gevestigd en opkomend talent, waaronder Nabil Mallat, Fania Sorel, Maarten Ketels, Mil Sinaeve en Charlotte Vandermeersch.

Na de dood van haar vader verlaat rechercheur Juliet Dumon de stad Brussel en keert ze terug naar De Haan. Daar gaat ze tijdelijk aan de slag bij de plaatselijke recherche en zoekt ze intussen naar een pleeggezin voor haar tienernichtje Chloë. Terwijl Juliet zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Maar toch groeit ze steeds dichter naar haar nichtje toe.

acteurs overleggen met regisseur Ilias Van Bambost

Juliet is bedacht door thrillerauteur Hilde Vandermeeren en Roel Mondelaers en geschreven door Rik D’hiet, Roel Mondelaers, Tyche Beyens, Wouter Van Haver en Michel Sabbe. De reeks wordt geregisseerd door Anke Blondé (Red light). Voor Hilde Vandermeeren, die meerdere succesvolle misdaadromans schreef, is dit het eerste televisieproject waaraan ze meewerkt.

Naast Charlotte De Bruyne in de hoofdrol als Juliet zijn andere hoofdrollen en belangrijke bijrollen weggelegd voor zowel gevestigde namen als nieuw en opkomend talent: Nabil Mallat, Amber Naert, Fania Sorel, Maarten Ketels, Mil Sinaeve, Arend Pinoy, Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Nicki Von Tempelhoff, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo, Gene Bervoets, Ben Segers, Abbas Fassaei, Amara Reta, Tanya Zabarylo, Dirk Van Dijck en Greg Timmermans.

De opnames van Juliet vinden plaats in onder andere De Haan, Nieuwpoort, Zeebrugge, Heist, Oostende en andere locaties aan de Vlaamse kust.

Eyeworks produceert deze reeks in coproductie met Warner Bros Duitsland voor Eén en ZDF (Duitsland). De reeks zal te zien zijn in België en Duitsland, en heeft ook reeds een internationale distributeur aan boord voor wereldwijde verkoop.

De reeks komt tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds, Screen Flanders (een initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), Westtoer en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'