woensdag 12 oktober 2022
12 oktober 2022

Gent ontvangt VRT met open armen

VRT krijgt een warm welkom in Gent dankzij de Gentse logies, in samenwerking met de Stad Gent. 

Wintercircus als epicentrum van de WK-beleving

Het historische Wintercircus, met zijn cirkelvormige hal en monumentale lichtkoepel, ligt in het centrum van Gent. Na een kwarteeuw leegstand, startte stadsontwikkelingsbedrijf sogent vijf jaar geleden met de renovatiewerken.

Het gebouw heeft in de loop der tijden vele gezichten gekend. Na het Nieuw Circus en garage Mahy zal het iconische gebouw in 2023 de deuren openen voor het grote publiek als een veelzijdige ontmoetingsplaats rond technologie en entertainment.

Naast kantoorruimte voor start-ups en scale-up bedrijven is er ook ruimte voor een café, een restaurant, een winkel en kantoren voor digitale innovatiebedrijven.

Sami Souguir, schepen van stadsontwikkeling, voorzitter sogent: “Toen dit gebouw nog écht een Wintercircus was, kwamen er tot 3.400 toeschouwers per voorstelling. Dat moet een sfeer geweest zijn die we ons vandaag zelfs niet meer kunnen voorstellen. Tijdens het WK zullen we voor het eerst in meer dan zeven decennia nog eens van zo’n uitgelaten sfeer kunnen proeven in ons Wintercircus.” ​ ​ ​ ​ ​ ​

Gent ontvangt VRT met open armen

VRT krijgt een warm welkom in Gent dankzij de Gentse logies, in samenwerking met de Stad Gent. Het VRT-team en hun gasten zullen in de Gentse hotels een warme plek vinden tegen het decor van de prachtige Gentse binnenstad. De toeristische sector kijkt uit naar hun komst.

Ook de Gentse sociale-economiebedrijven ondersteunen de organisatie van het WK-dorp: een deel van de catering zal worden verzorgd door werknemers uit de sociale economie. Zo krijgen zij extra leerkansen. Velen zijn nu al heel fier om alle bekende gasten te mogen verwennen. Ze koken bovendien met hoeve- en streekproducten van Lekker Oost-Vlaams.

In Gent staat er niet alleen op het veld, maar ook naast het veld een sterke ploeg tijdens het WK voetbal. Mede dankzij de samenwerking met onze hotel- en sociale-economiesector kan VRT het wereldkampioenschap tot leven brengen (en heeft Gent er alweer een topevenement bij).

Bram Van Braeckevelt, schepen van Netheid, Toerisme, Werk en Feesten

Over het Wintercircus

De voormalige garage Mahy, ook wel het Wintercircus genoemd, is gelegen in het centrum van Gent. Ondanks deze centrale ligging, was het gebouw lange tijd onderbenut en verwaarloosd. Tot sogent het in 2005 in opdracht van de Stad Gent kocht met het oog op renovatie en integratie in een volledig vernieuwd stadsdeel De Krook. De renovatiewerken zijn ondertussen afgerond. Vanaf 2023 moet het gebouw dé nieuwe hotspot van Gent worden.

Dossier: WK Voetbal

Meer over WK Voetbal

Audiodescriptie bij WK-wedstrijden van de Rode Duivels

Dit was 'supporter mee voor mensenrechten'

11 december: supporter mee voor mensenrechten

Sporza laat partners profiteren van het succes van het WK

Wat we leren van de WK-kijkcijfers

Wat doet VRT rond de keerzijde van het WK in Qatar?

Vlaanderen dankt honderden voetbalvrijwilligers

Voor wie geen bal vindt aan het WK