woensdag 12 oktober 2022
12 oktober 2022

Oktober barst van de straffe programma's op Ketnet

Ketnet lanceert de komende weken heel wat gloednieuwe programma's.

Interstellar Ella © VRT

Met Interstellar Ella brengt Ketnet alweer topanimatie van Belgische bodem. De Faker is een straffe realityshow met de Ketnet-wrappers, 12 is veel meer zorgt voor een unieke terugblik op het eerste jaar in het middelbaar en ook het podcastaanbod van Ketnet wordt uitgebreid met Bedankt voor niks!, dé adviespodcast voor Ketnetters.

Interstellar Ella: bovenaardse animatie van Belgische bodem

Op 17 oktober gaat Interstellar Ella van start, een gloednieuwe animatiereeks die de Ketnetters meeneemt op een fantastisch avontuur in het universum, tussen sterren en planeten langs komen en meteoren… omarmd door warmte, vriendschap, respect, tolerantie en emancipatie. Interstellar Ella is een animatiereeks van animatiestudio Fabrique Fantastique (bekend van Ridder Muis en Vos en Haas). De reeks is een coproductie tussen Ketnet, Fabrique Fantastique en Appartement 11, TVO, TFO, Radio Canada, Knowledge Kids en Warner Bros. Discovery en zal naast België ook te zien zijn in 150 landen waaronder Canada, Noorwegen, Zweden en Finland.

Ketnet investeert jaarlijks in verschillende animatiereeksen van Vlaamse studio's. Ook dit najaar brengt Ketnet met Interstellar Ella ​ een reeks van eigen bodem naar het scherm, die ook internationaal veel weerklank krijgt. Het is een heel mooie kennismaking met de ruimte, die kinderen doet dromen en nadenken over wat er rond onze aarde gebeurt.

​Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

In de verre toekomst, is een zevenjarig meisje genaamd Ella haar limieten aan het opzoeken in een speeltuin The Milky Way. Ella is een pientere meid die heel nieuwsgierig is en vol van ambitie. Ze zal niet stoppen tot ze heeft ontdekt wat het universum voor haar in petto heeft. Een natuurlijk geboren leider, Ella en haar beste vrienden - Slippy (een inwoner van de ruimte) en Madhu (een alien) - ontdekken nieuwe werelden en doen geweldige dingen die niemand anders ooit heeft gedaan.

Interstellar Ella vanaf maandag 17 oktober op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. De reeks wordt gedistribueerd door Aardman (bekend van Shaun het schaap en Wallis & Gromit) en wordt gemaakt met de steun van het VAF, Screen Flanders, Creative Europe Media en de Belgische Taks Shelter.

De Faker: welk team van Ketnet-wrappers ontmaskert De Faker?

De Faker is een realityshow waar in elke aflevering, bij een Vlaams gezin, één gezinslid wordt vervangen door een acteur, de zogenaamde ‘Faker’. Twee teams van Ketnet-wrappers nemen het in het programma tegen elkaar op. Welk team ontdekt het vaakst de identiteit van een faker? Slagen de Ketnet-wrappers er niet in om de faker te ontmaskeren dan wint het gezin de faker-beker én een uitstap naar een leuk pretpark.

De Faker is gebaseerd op het NPO-programma De Faker dat sinds 2020 loopt op Zapp. De Faker zal te zien zijn vanaf woensdag 12 oktober op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

De Faker © VRT

12 is veel meer: een unieke inkijk in de generatie van 2009

Vorig jaar maakten de Ketnetters kennis met de docureeks 12 is veel. Een unieke inkijk in het leven van twaalfjarigen tijdens de zomer van 2021. De zomer voor ze de overstap maken naar het middelbaar onderwijs. Host en luisterend oor Ketnet-wrapper Gloria Monserez vormt de verbindende factor tussen alle jongeren. In het vervolg van de docureeks blikt Gloria in 12 is veel meer samen met de ondertussen 13-jarigen terug op hun eerste jaar in het middelbaar. Ze ontmoeten mekaar voor het eerst en praten over hoe dat belangrijke jaar voor hen geweest is.

12 is veel meer in een tweedelige docureeks die vanaf 22 oktober te zien is op VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app

12 is veel meer © VRT

Bedankt voor niks!: gloednieuwe podcast vol advies

Na succesvolle luisterverhalen van Nachtwacht, Ridder Muis, Zita en Gloria, 3Hz: het mysterie van de Celestine en de Fantaseerspelen breidt Ketnet opnieuw het aanbod rond de luisterbeleving uit. Bedankt voor niks! is dé advies-podcast voor elke Ketnetter die met zijn handen in het haar zit. 'Hoe smokkel ik stiekem snoep mee op vakantie?' of 'Ik heb de lievelings-T-shirt van mijn zus kapotgemaakt, wat moet ik doen?'. Deze vragen worden achtergelaten op het antwoordapparaat van Ketnet-wrappers Nidal van Rijn en Thomas De Smet. Elke aflevering beluisteren zij de vragen van Ketnetters en formuleren hierop een origineel en vooral immens absurd antwoord.

Bedankt voor niks! vanaf 14 oktober iedere vrijdag op Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen