donderdag 24 november 2022
24 november 2022

#tisaanons: grote belangstelling voor openingswedstrijd Rode Duivels

Voetbal is, zeker wanneer het over de Rode Duivels gaat, gedeelde nationale passie. ​ De Rode Duivels brengen ons allemaal samen. VRT wil informeren en verbinden, en dat is gisteren uitstekend gelukt bij de openingswedstrijd van ons nationaal team op het WK.

jokko

Gemiddeld 1.881.984 mensen bekeken de wedstrijd België-Canada, goed voor een marktaandeel van 70.8%. ​ De kijkcijferpiek lag kort voor het einde van de wedstrijd om 21.53 uur: toen zaten er 2.016.000 Vlamingen nagelbijtend het laatste fluitsignaal af te wachten.

Die massale belangstelling in alle lagen van de bevolking toont andermaal de verbindende kracht van voetbal. Het is precies die beleving die VRT wil stimuleren met haar WK-aanbod, al blijft de omroep ook oog hebben voor de minder fraaie kanten van het WK en de organisatie ervan.

Ter vergelijking: de openingsmatch van de Rode Duivels op het EK 2021 (tegen Rusland) scoorde met gemiddeld 1.800.782 kijkers wat minder. De eerste wedstrijd van de Rode Duivels tegen Panama op het WK 2018 deed het wel nog beter met 2.077.871 kijkers. ​

Ook in het goed gevulde Sporza Wintercircus in Gent zat de sfeer er gisteren volop in. De voetbaltalkshow Villa Sporza had gemiddeld 645.348 kijkers en 56.4% marktaandeel met een piekcijfer van 907.047 kijkers.

Absolute topcijfers voor online

Online waren de cijfers relatief gezien zo mogelijk nog beter. Sporza (de site en app samen) had gisteren een topdag met maar liefst 1.219.382 unieke bezoekers. Dat is de vierde beste dagscore ooit. Er waren ook 563.008 unieke streamers, een absoluut dagrecord op Sporza.

De Rode Duivels geven niet enkel een boost aan Sporza, ook VRT MAX deelt in het succes: met 422.316 unieke bezoekers en 319.302 streamers werd een nieuwe dagrecord voor VRT MAX gevestigd.

Sporza WK-pronostiek is groot succes

Niets zo gezellig en spannend als samen met vrienden vrijblijvend een pronostiekje te wagen over het verloop van het WK. Dat is precies wat de Sporza WK-pronostiek beoogt. Dat je het daarbij ook kan opnemen tegen echte kenners en voerbaltoppers is nog een extra uitdaging. De Sporza WK-pronostiek is dan ook een groot succes met op dit moment 114.300 deelnemers. ​

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht