zaterdag 24 december 2022
24 december 2022

De Warmste Week vlamt met 5.081.675 euro voor 270 projecten rond kansarmoede

24 december 2022 – De Warmste Week heeft 5.081.675 euro ingezameld in de strijd tegen kansarmoede. In de slotshow werd het bedrag bekendgemaakt waarmee 270 projecten van De Warmste Week kansen creëren in 2023. Zes dagen lang presenteerden Fien, Kawtar, Eva en Sander non-stop vanuit Het Warmste Huis in Hasselt, waar het publiek massaal op afkwam. Overal in Vlaanderen en Brussel werd volop meegevlamd tegen kansarmoede dankzij Tournée Héritier, vijf Warmathons en duizenden acties ten voordele van De Warmste Week.  

JOKKO

"Na drie jaar eindelijk opnieuw De Warmste Week in full force! Het waren zes dagen vol prachtige acties, zalige optredens en vooral straffe getuigenissen die het taboe rond kansarmoede een stukje doorbraken. We zijn heel blij dat we alle 270 projecten kunnen waarmaken. Want solidair zijn met wie het minder goed heeft, dat is het mooiste wat er is."

Eva De Roo

Vlaanderen heeft opnieuw zijn grote hart getoond. In totaal vonden meer dan 3.000 acties plaats voor De Warmste Week, liepen 31.469 mensen de Warmathon, bezochten 102.000 mensen Het Warmste Huis in Hasselt en zijn er meer dan 10.000 platen aangevraagd. Ondanks het druiligere weer ging het dak er meermaals af door optredens van onder meer Bazart, Bart Peeters, Goldband, Metejoor en Oscar and the Wolf.  

"We zijn enorm fier dat Hasselt de voorbije week, nog meer dan anders, de warmste stad van Vlaanderen mocht zijn. De Hasselaren en bij uitbreiding alle Limburgers, hebben De Warmste Week met veel liefde omarmd en hun beste beentje voorgezet. In de gaststad werden ongezien veel acties op poten gezet. Dat smaakt naar meer!"

Steven Vandeput, burgemeester Hasselt
JOKKO
JOKKO
JOKKO

De Warmste Week leefde ook buiten Hasselt. Vliegende reporters Joris Brys en Robin Keyaert doorkruisten heel Vlaanderen, van Wervik tot Zonhoven, om actievoerders voor de microfoon te halen. Ook Ketnet-wrapper Héritier maalde heel wat kilometers af. Maandagochtend vertrok hij met zijn bijzondere bakfiets op het strand van Oostende, zaterdag eindigde Tournée Héritier onder luid applaus in Hasselt. 

"Wow! De Warmste Week was heftig, maar vooral hartverwarmend. 230 kilometer lang hebben we samen gevlamd tegen kansarmoede, dwars door Vlaanderen. Duizenden Ketjes hebben mij mee door dit avontuur geloodst. Al die liefdevolle vibes zal ik nooit vergeten!"

Héritier Tipo

Zes dagen lang was De Warmste Week non-stop te volgen op MNM, Studio Brussel, Eén en VRT MAX. Siska Schoeters blikte elke avond in een tv-uitzending terug op de mooiste momenten van de dag. Kristel Verbeke maakte het ontroerende Vlammen tegen kansarmoedeDurf te vragen focuste op dak- en thuisloze mensen en in Switch zetten heel wat bekende gezichten mee hun schouders onder De Warmste Week.

"Hartverwarmende mediamomenten met een aanzienlijke impact op de samenleving, dat is waar de publieke omroep voor staat. De Warmste Week was de voorbije dagen het vliegwiel voor een golf van solidariteit die het verschil zal maken voor zovele mensen in kansarmoede. Daar zijn we als VRT apetrots op."  

Frederik Delaplace, CEO VRT

Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW-fonds op bij de Koning Boudewijnstichting. Dankzij het ingezamelde bedrag zorgt De Warmste Week ervoor dat 270 projecten rond kansarmoede zullen worden waargemaakt in 2023. 

"De 270 geselecteerde projecten vormen samen een brede waaier aan grote en kleine creatieve en warme initiatieven, die verschillende mensen en doelgroepen in kansarmoede een hart onder de riem steken. De projecten zetten onder meer in op het toegankelijker maken van sport, werk, voeding, vrije tijd en een groene en gezonde omgeving."

Brieuc Van Damme, CEO Koning Boudewijnstichting

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die als hoofdpartner mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen in beweging wil brengen.

"We zagen honderden acties opborrelen, voelden engagement, gedrevenheid, solidariteit en vlamden heel graag mee. We zijn bijzonder trots op onze medewerkers in de bankkantoren en verzekeringsagentschappen die tienduizenden vlammetjes verkochten. Ook onze klanten zijn we dankbaar voor hun warme giften via De Warmste Week-betaalknop in KBC Mobile. De Warmste Week brengt duidelijk het beste in ons allemaal naar boven. Iedereen die zich dag na dag inzet om kansenongelijkheid weg te werken, verdient ons grootste respect. Want voor de vele mensen in kansarmoede biedt die solidariteit hoop op een betere toekomst. Vanuit onze sociale bewogenheid willen we met KBC hier ook een steentje aan bijdragen."

David Moucheron, CEO KBC België

De Warmste Week keert in 2023 terug tijdens de week voor kerst en trekt dan naar Brugge. Details hierover worden later bekendgemaakt.

Herbeleef De Warmste Week 2022 op VRT MAX

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker