vrijdag 10 februari 2023
10 februari 2023

Vlaamse week tegen pesten op Ketnet, MNM en Radio2

Op Ketnet, Radio2 en MNM begint de Week tegen Pesten. De drie zenders slaan voor het tweede jaar op rij de handen in elkaar om met de STIP IT-actie kinderen, jongeren én volwassenen te bereiken. 

Tijdens de Vlaamse week tegen pesten (vrijdag 10 tot zaterdag 18 februari) bundelen Ketnet, MNM en Radio2 de krachten om pesten een halt toe te roepen. De drie zenders van VRT zetten hun  programmatie een hele week in het teken van de strijd tegen pesten. 

Boegbeelden Lotte, Francisco, Brahim, Karolien en Sarah roepen gans Vlaanderen op om de lijn te trekken tegen pesten. Zet vier stippen op je hand en maak samen een stippenlijn tegen pesten. 

Ga naar stip-it.be en doe mee!

MNM en Radio2 maken samen radio met Generation Wijs

Logo Generation wijs

Karolien Debecker en Dorianne Aussems  presenteren ook dit jaar opnieuw Generation Wijs. Een gezamenlijke radioshow op Radio2  en MNM. Hoe kan je actie ondernemen tegen pesten? En wat daarna? Hoe herstel je de wonden? Dorianne Aussems en Karolien Debecker gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen. Hoe dóe je dat nu concreet ‘een lijn trekken tegen pesten’? Wat kan je zelf doen? Wanneer moet je professionele hulp inroepen? En hoe pik je voor jezelf de draad weer op nadat je gepest werd?

Tijdens de Vlaamse week tegen pesten blijven de regionale redacties van Radio2 aandacht hebben voor de verhalen van mensen die een stippenlijn maakten en sporen ze zo alle Vlamingen aan om mee te doen. Bij Radio2 Wijs zoomt Karolien Debecker de hele week in op het thema. Hoe omgaan met pesten op het werk? Wat doe je als je als ouder ontdekt dat je kind gepest wordt?

  • Generation Wijs op donderdag 16 februari van 19 tot 22 uur op MNM, Radio2 en VRT MAX.
  • Radio2 Wijs: dinsdag 14 februari en woensdag 15 februari van 20 tot 22 uur.

Ook Generation M belicht pesten uit verschillende hoeken. Ze brengen het verhaal van Rafil die een nummer schreef over de periode dat hij gepest werd. En gaan in gesprek met luisteraars over pesten. Heb jij jezelf ooit aangepast zodat je niet meer gepest werd? Hoe heb je dat gedaan en heeft het geholpen? Generation M neemt ook een kijkje bij jeugdbewegingen en een sportclub, hoe gaan zij om met pestgedrag?

  • Generation M: van maandag 13 februari tot en met woensdag 15 februari van 19 tot 21 uur.

Ketnet brengt pakkende verhalen van kinderen

Wannes Lacroix voor STIP-ITbusje

Ketnet brengt tijdens de Vlaamse week tegen pesten dagelijks een STIP IT-programma. Lotte, Francisco, Sarah, Karolien en Brahim, de boegbeelden van de STIP IT-campagne, reizen met hun STIP IT-busje naar plekken waar een stippenlijn gemaakt wordt en ontmoeten er groot en klein met een verhaal over pesten. Met onder meer verhalen van Alycia Metdepenningen uit Meisjes, Armin Mola uit Hoodie, Julie Van den Steen, Loena Hendrickx en Wannes Lacroix. En ook Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, besteedt die week aandacht aan het thema.

  • STIP IT van maandag 13 februari tot zaterdag 18 februari omstreeks 17.45 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.
  • Karrewiet van maandag tot vrijdag omstreeks 18 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.

De langste stippenlijn in Aarschot

Op zaterdag 18 februari bundelen Ketnet, MNM en Radio2 de krachten tijdens de laatste dag van de Vlaamse week tegen pesten. Hoeveel meter stippenlijn hebben kinderen, jongeren en volwassenen samen tegen pesten getrokken? Ontdek het die dag op Ketnet, Radio2 en MNM. De boegbeelden rijden voor de laatste keer met hun STIP IT-busje naar een plaats waar een stippenlijn gemaakt wordt. Deze keer is dat in Aarschot waar ze voor De Langste Stippenlijn gaan! ​

De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet, Radio2, MNM en WAT WAT. 

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen eenzaamheid

Het ABC van VRT met de P van ... Publieke meerwatte? Publieke meerwaarde! Hoe VRT media maakt die er écht toe doen

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”