woensdag 15 februari 2023
15 februari 2023

Ketnet zet volop in op interactieve verhalen

Ketnet is al jaar en dag pionier wat betreft digitale innovatie. De kinderzender van VRT zet sterk in op kijken, spelen en interageren rond het aanbod.

In 2017 bracht Ketnet als eerste Vlaams merk interactieve fictie van het programma De Regel van 3S in de special 'Regel het voor 3S: de kunstroof. Daarna volgde een eerste interactief verhaal rond de succesreeks Nachtwacht. Vandaag lanceert Ketnet samen met Studio 100 opnieuw een verhaal met interactieve video en games: Nachtwacht Academie.

"In ons streven om alle kinderen in Vlaanderen en Brussel te bereiken met Ketnet, experimenteren we met verschillende vormen van storytelling. Uit eerdere succesvolle ervaringen met Regel het voor 3S en Word de vierde Nachtwachter zien we dat kinderen interactieve fictie een toffe vertelvorm vinden. We hebben de techniek in huis om autonoom aan de slag te gaan, om zo nieuwe interactieve game-ervaringen aan te bieden aan de Ketnetters."

Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet

Nachtwacht Academie

Het universum van Nachtwacht wordt opnieuw uitgebreid met een interactieve opleiding: Nachtwacht Academie. Ketnetters kunnen een opleiding volgen bij Wilko (Giovanni Kemper), Vladimir (Louis Thyssen) of Keelin (Celine Verbeeck). Doorlopen ze alle opdrachten goed dan ontvangen ze een diploma aan de Nachtwacht Academie.

Schuilt er een elf, vampier of weerwolf in jou? Ontdek het op de eeuwenoude Nachtwacht Academie, en volg een opleiding bij Keelin, Vlad of Wilko! Leer over de geschiedenis, gewoontes en krachten van de elfen, vampiers of weerwolven met Keelin, Vlad of Wilko. Volg een cursus ‘Monsters’ bij de wijze schooldirecteur Nyada, en maak jouw eigen elfenketting, vampierenring of weerwolvenarmband. Breng je de opleiding tot een goed einde? Dan ontvang je een echt diploma van de Nachtwacht Academie!

Nachtwacht Academie

Nachtwacht Academie is een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100. Dit interactieve spel is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

Meer over Jongeren

Een knallende krokusvakantie bij Ketnet en Ketnet Junior

Ketnet zet volop in op interactieve verhalen

Ketnet start opnames nieuwe fictiereeks

Vierde lichting Ket & Doc-films op JEF festival en Ketnet

Ontdek vandaag het Belgisch muziektalent van morgen

Grote namen op het Gala van de Gouden K’s in een uitverkocht Paleis 12

Ontdek de genomineerden voor de tiende editie van het Gala van de Gouden K's en kom naar de afterparty

Fien Engelen Vlaamse winnaar van Belgodyssee-wedstrijd