maandag 20 februari 2023
20 februari 2023

32.000 meter stippenlijn tegen pesten

Zaterdag 18 februari 2023 - Vlaanderen en Brussel trokken afgelopen weken de lijn tegen pesten. Tijdens de Vlaamse week tegen pesten was er aandacht voor het thema op MNM, Radio2 en Ketnet. 

De drie merken van de VRT riepen jong én oud op om een stippenlijn te vormen tegen pesten, dat resulteerde maar liefst in 32.000 meter stippenlijn. Een krachtig signaal om pesten een halt toe te roepen. Vandaag sloten Radio2, MNM en Ketnet de Vlaamse week tegen pesten af met een bezoekje aan Aarschot waar de inwoners de langste stippenlijn vormden en Lotte en Francisco het themanummer 'Dromen' live brachten.

Volgend jaar wil VRT het nog groter aanpakken en resoluut de lijn trekken tegen pesten. Daarom maken we in 2024 een live stippenlijn van maar liefst 250 kilometer, dwars door Vlaanderen, van aan de kust tot in het verste punt van Limburg! We rekenen dan ook op iedereen die tegen pesten is om mee te doen. Elke gestipte helpende hand is nodig! 

"Jong en oud trokken de afgelopen weken massaal de lijn tegen pesten. Want actie blijft broodnodig. Met VRT willen we het thema op de kaart zetten en daarom willen we volgend jaar echt iedereen engageren om de lijn te trekken tegen pesten. Hopelijk tot dan?"

Lotte, Francisco, Sarah, Brahim en Karolien

Bekend Vlaanderen stipt mee tegen pesten

De afgelopen weken kon je de vier stippen tegen pesten massaal zien opduiken bij bekend Vlaanderen. Onder anderen Pommelien Thijs, Laura Tesoro, Nachtwacht, Metejoor en vele anderen lieten zich trots zien met de vier stippen.

De Vlaamse week tegen pesten

De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet, Radio2, MNM en WAT WAT. De actie vindt dit jaar al voor de elfde keer plaats. De Vlaamse week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 10 februari tot zaterdag 18 februari. Via de organisatie van de Vlaamse week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen