maandag 13 maart 2023
13 maart 2023

Pano over het assisenproces Stephaan Du Lion

Pano begint aan een nieuw seizoen met een tweedelige reportage over de assisenzaak tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion. ‘Het antwoord van Assisen’ vanaf 15 maart op Eén en in de app van VRT NWS.

Voorzitter Dirk Thys

Ariane Mazijn, Lutgarda Bogaerts, Maria Van den Reeck en Eve Poppe: vier vrouwen vermoord in de jaren '90. En een veelvoud aan burgerlijke partijen die al decennialang wachten om te weten wat met hun dierbaar familielid is gebeurd. Daarvoor stond seriemoordenaar Stephaan Du Lion enkele weken geleden terecht voor het Antwerpse assisenhof.

Ja, de zaak kreeg al veel aandacht in de media. Maar Pano kon het hele proces filmen. Het resultaat is een unieke inkijk in de dynamiek van een assisenproces. Pano blikt ook terug op het proces en de feiten met Vanessa Demares, de dochter van Eve. Maar ook met advocaten, speurders en met Glenn Mazijn, de broer van Ariane: “Mijn zus was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”.

Hoe is Du Lion zo lang onder de radar kunnen blijven? In de jaren '90 stonden het DNA-onderzoek en de wetgeving errond nog in de kinderschoenen maar uiteindelijk zorgde het in 2017 voor een doorbraak. En na het proces kon reporter Machteld Libert Stephaan Du Lion in de gevangenis interviewen: “Ik wilde de last al lang van mijn schouders, maar ik vond de moed niet."

Reportage: Machteld Libert, Victor Van Driessche en Kristiaan Grauwels
​Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Pano – Het antwoord van Assisen: woensdag 15 en 22 maart om 21.35 uur op Eén en in de app van VRT NWS

Meer over Informatie

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie

Pano over problemen met verzekeringen bij ongevallen

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Pano over het assisenproces Stephaan Du Lion

Beleef de krokusvakantie met VRT

Een knallende krokusvakantie bij Ketnet en Ketnet Junior