vrijdag 21 april 2023
21 april 2023

Ons huis/nieuw huis: kiezen de koppels voor hun eigen, verbouwde huis of een volledig nieuwe woning?

Interieurarchitect Ken en vastgoedmakelaar Kristien gaan de strijd met elkaar aan.

Thomas Geuens

In het nieuwe Eén-programma Ons huis/nieuw huis gaan interieurarchitect Ken en vastgoedmakelaar Kristien de strijd aan met elkaar. Ze bezoeken - verspreid over heel Vlaanderen - acht koppels die niet (meer) wonen in het huis van hun dromen. De ene ziet een verbouwing als de oplossing voor hun problemen, terwijl de andere droomt van een nieuw huis en een nieuwe start.

Een woning is iets wat alle Vlamingen bezighoudt, in elke fase van het leven: het is de plek waar je kan thuiskomen en ontspannen. Maar wat als die woning niet meer aanvoelt als een echte thuis? Zo kochten Elyne en Lorenz een gezellige bungalow in Pulderbos toen ze twee kinderen hadden, maar barst de gelijkvloerse woning uit zijn voegen nu ze er vier hebben. Lorenz ziet een grondige verbouwing wel zitten, maar Elyne wil liever verhuizen naar een ander pand met meer ruimte. Nele en Dries uit Affligem vormen een nieuw samengesteld gezin. Nele blijft liefst in haar ouderlijk huis dat dringend een opknapbeurt nodig heeft. Dries voelt meer voor verhuizen, een nieuwe start voor het gezin. 

Interieurarchitect Ken verbouwt samen met zijn aannemersploeg de huizen, zoveel mogelijk rekening houdend met de wensen van de eigenaars. Makelaar Kristien gaat op zoek naar nieuwe woningen volgens de opgegeven eisen van de koppels. Beiden komen natuurlijk voor uitdagingen te staan: bij de verbouwingen is Ken gebonden aan de al bestaande vierkante meters van het huis, bij de zoektocht naar nieuwe woningen is Kristien uiteraard afhankelijk van het aanbod op de markt. Zijn er wel interessante woningen te koop in de regio die het koppel heeft aangegeven?

Nadat de renovatie van Ken is voltooid, kunnen de koppels het resultaat bewonderen. Ook Kristien is aanwezig en ze heeft een nieuwe waardebepaling gemaakt van het huis na de verbouwingen. Als de koppels na die renovatie een meerwaarde kunnen realiseren, worden sommige te koop aangeboden panden misschien nog interessanter?

Blijven de koppels uiteindelijk wonen in hun gerenoveerde eigendom of verhuizen ze naar een nieuw gevonden pand? Dat is voor Ken en Kristien de inzet van Ons huis/nieuw huis.  Leuk detail: de voice-over van het programma wordt ingesproken door Gloria Monserez.

© VRT

Ons huis/nieuw huis: vanaf 3 mei elke woensdag om 20.45 uur te zien op Eén, en al vanaf 6.00 uur 's ochtends via VRT MAX. Ons huis/nieuw huis is een programma van Tivoli.tv voor Eén.

Wie zijn Ken en Kristien?

Interieurarchitect Ken Creemers neemt de leiding over de verbouwingen van het huis. Hij startte 12 jaar geleden zijn carrière onder de naam Cr33mers en volgt sindsdien projecten op in zowel België als Nederland. Hij woont zelf in het Limburgse Tongeren, samen met zijn vrouw en hun twee katten.

Vastgoedmakelaar Kristien Viaene gaat dan weer op zoek naar potentiële nieuwe woningen voor de kandidaten. In 2004 richtte Kristien haar eigen vastgoedkantoor op - sinds 2021 onder de vlag van Dewaele Vastgoed - dat uitgroeide tot een vaste waarde in Brussel, waar ze ook woont. Naast haar passie voor de stad en voor haar beroep is Kristien moeder van drie kinderen.

Virtual tours op VRT MAX: binnenkijken in de gerenoveerde woningen

Wie graag zelf een kijkje neemt in de gerenoveerde woningen en alles rustig wil bestuderen of inspiratie wil opdoen, kan terecht op VRT MAX. Elke woensdagavond is daar een virtual tour van het net gerenoveerde huis te vinden. Zo kan je zelf rondwandelen in het huis en via enkele muisklikken overal naar hartenlust rondkijken en beelden van voor de renovatie vergelijken met die van erna.

Dossier: Interne en externe producties

Meer over Interne en externe producties

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud

Media Invest Vlaanderen investeert mee in animatiestudio Fabrique Fantastique Groep

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen