maandag 24 april 2023
24 april 2023

Opnames van Hilly Skate gestart

Ketnet is gestart met de opnames van een gloednieuwe fictiereeks Hilly Skate. De reeks die draait om de skatescene zal later dit najaar te zien zijn op Ketnet en op VRT MAX.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Nona ’t Jolle (Hilly), Amaryll Crott (Diede), Josselin Blakime (Ayo) en Ilian Benamor (Otis).

"We zijn met Ketnet altijd op zoek naar verhalen en arena’s die tot de verbeelding van kinderen spreken. Met Hilly Skate duiken we in de skatescene en maken we kennis met een paar nieuwe personages die in het hart van de Ketnetters zullen kruipen.  Met jong talent en zoals alles bij Ketnet gemaakt om digitaal te leven." Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet

Het verhaal

Hilly is bijna dagelijks met haar beste vrienden Otis, Ayo en Diede te vinden aan het skateplein. Door een wedstrijd wordt Hilly geselecteerd om bij een proskateteam te gaan. Een droom die uitkomt. Maar al snel vormen zich wat barsten. Want Hilly moet zich een andere stijl aanmeten en ziet haar vrienden nog amper.

Zoektocht naar straffe muziek

VRT en De Mensen werken samen met VI.BE (steunpunt voor artiest en muzieksector) om nieuw talent een kans te geven in de soundtrack van Hilly Skate. Via VI.BE platform, hét grootste online kansenplatform van Vlaanderen, helpt VI.BE jonge bands, dj’s en producers in hun zoektocht naar speelkansen, airplay, recensies en wedstrijden. 

Hilly Skate is een programma van De Mensen voor Ketnet en zal later dit najaar te zien zijn op Ketnet.

Dossier: Jongeren

Meer over Interne en externe producties

Media Invest Vlaanderen investeert mee in animatiestudio Fabrique Fantastique Groep

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers