vrijdag 12 mei 2023
12 mei 2023

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'

Vrijdag 12 mei 2023 – Zinderend, meeslepend, dichtbij en toch ongrijpbaar. VRT MAX loste zonet de eerste drie afleveringen van de langverwachte fictiereeks Knokke off. De tiendelige VRT MAX-reeks dompelt iedereen onder in het leven van enkele jonge twintigers die hun zomer doorbrengen in Knokke.

© VRT

In Knokke off schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Pommelien Thijs, Willem De Schryver, Eliyha Altena, Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Anna Drijver, Jasmine Sendar, Emma Moortgat, Gène Bervoets en Pieter Genard. De reeks werd bedacht door Anthony Van Biervliet, geschreven door Luk Wyns en Nele Vandael en geregisseerd door Tom Goris (Gevoel voor tumorwtFOCK).

© VRT

Het verhaal

Twintigers Louise (Pommelien Thijs) en Alexander (Willem De Schryver) beleven samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke. Door de hoge verwachtingen van hun ouders dreigen ze echter zichzelf te verliezen in luxe en feesten en gaan ze wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf. Hun wereld wordt daarbij bovendien grondig verstoord door de komst van Daan (Eliyha Altena) en zijn moeder Melissa (Anna Drijver). Ook zij zijn op zoek, maar vooral naar de waarheid achter de maskers…

© VRT

Knokke off is een productie van Dingie voor VRT en Netflix in samenwerking met Dutch FilmWorks en met de steun van Screen Flanders, de Stad Knokke-Heist en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

Knokke off: de eerste drie afleveringen vanaf nu op VRT MAX. Elke vrijdag een nieuwe aflevering.

© VRT
© VRT
© VRT
© VRT
Dossier: fictie

Meer over fictie

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'

Zonder afspraak – Tussen droom en daad staat… je familie

5 redenen waarom de nieuwste topreeks Arcadia ook iets voor jou is

Je krijgt wat je verdient in Arcadia - spannende nieuwe fictiereeks met onder andere Lynn Van Royen, Gene Bervoets en Natali Broods

Nieuwe reeks van Dertigers: maak kennis met de vriendengroep

Ketnet start opnames nieuwe fictiereeks

Bekijk fictiereeksen met je ogen dicht