donderdag 25 mei 2023
25 mei 2023

Bekend Vlaanderen zet massaal de Pet op tegen kanker

Op vrijdag 26 mei wordt Ketnet voor één dag Petnet. Ketnet moedigt de Ketnetters aan om allemaal met hun Kom op tegen Kanker-pet naar school te gaan. Heel wat bekende Vlamingen volgden het goede voorbeeld van de Ketnetters.

@floorknuyt

Onder meer Maksim, Lotte, Sali en Camille uit #LikeMe, Metejoor, Jacotte Brokken, Gert Verhulst, Gustaph en Aaron Blommaert zetten de Pet op tegen Kanker. De actie van Ketnet en Kom op tegen Kanker zorgt ervoor dat het thema bespreekbaar wordt voor kinderen. De Ketnetters tonen zich dan ook solidair met kinderen die kanker van dichtbij meemaken. Het boegbeeld van de campagne is dit jaar Ketnet-wrapper Gloria Monserez. Zij zingt het coole nieuwe campagnenummer Superheld dat te horen is in onderstaande video.

Zesde editie van De Pet op tegen Kanker

Ketnet en Kom op tegen Kanker organiseren dit jaar voor de zesde keer de campagne van De Pet op tegen Kanker en zetten zo weer samen hun schouders onder deze strijd. De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie, maar tegelijk ook een campagne om geld in te zamelen. Met de opbrengst worden er allerlei initiatieven georganiseerd om kinderen met kanker een hart onder de riem te steken. Zo haalt Kom op tegen Kanker de kinderen even uit de sleur van hun ziekte.

De Pet op tegen Kanker is een actie van Ketnet en Kom op tegen Kanker. Sinds Gloria de actie aftrapte in Kingsize Live vorige maand, riepen de Ketnet-wrappers de kinderen op om creatief aan de slag te gaan met de petten, ze te versieren en op hun hoofd te flippen. Iets wat niet alleen gedaan werd door heel veel Ketnetters, maar ook heel enthousiast navolging vond bij bekend Vlaanderen. En er waren ook hartverwarmende reportages. Zo gingen Maksim en Lotte van #LikeMe, samen met Ketnet-wrapper Sarah, Ketnetters met kanker verrassen met een bezoekje en mini-optreden.

Petnetdag

Op vrijdag 26 mei bereikt de actie haar hoogtepunt: dan wordt Ketnet voor één dag Petnet. Ketnet moedigt de Ketnetters aan om allemaal met hun Kom op tegen Kanker-pet naar school te gaan. Op die manier tonen de Ketnetters zich solidair met kinderen met kanker. 

Dossier: Kom op tegen Kanker

Meer over Kom op tegen Kanker

Bijna 440.000 euro: Vive le Vélo zamelt een nieuw recordbedrag in voor Kom op tegen Kanker

Bekend Vlaanderen zet massaal de Pet op tegen kanker

Gloria Monserez boegbeeld van nieuwe editie van De Pet op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker en Eén vormen ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’

Eén en Kom op tegen Kanker geven startschot van nieuwe Lichtpuntjes tegen Kanker

Niels Destadsbader en Dieter Coppens doen Vlaamse mannen massaal naar de dokter rennen voor kankerscreening

Lovende reacties op nieuw Eén-programma Kom op tegen Kanker, alles in de strijd

Deze acht mannen nemen deel aan 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd'