donderdag 10 augustus 2023
10 augustus 2023

VRT MAX stunt met live podcasts op Pukkelpop

Woensdag 10 augustus - Op zondag 20 augustus neemt VRT MAX een stukje van de festivalweide op Pukkelpop over! Op de weide in Kiewit worden er twee populaire VRT-podcasts live opgenomen: De Popcast van Pukkelpop (Studio Brussel) en Snapt ge mij nu? (VRT NWS).

De Popcast van Pukkelpop

 In de E-rena, een speciale hoogtechnologische tent op de weide, kunnen festivalgangers de opnames bijwonen. Live podcasting dus, en dat op een van de grootste festivals van ons land. Voor de thuisblijvers is er ook goed nieuws: amper een dag later zijn de afleveringen al op VRT MAX te vinden.

De Popcast van Pukkelpop (Studio Brussel) – 16.00 tot 17.00 uur – E-rena

Stijn Van de Voorde en zijn gasten laten hun licht schijnen op vier dagen Pukkelpop 2023. Samen met Otto-Jan Ham, Kirsten Lemaire, Thibault Christiaensen en Lennert Coorevits bespreekt Stijn de beste momenten, concerten én sfeerverhalen. En dat op het festivalterrein zelf mét een live publiek!

Festivalgangers die graag live volgen kunnen om 16.00 uur aansluiten. 

Snapt ge mij nu? (VRT NWS) – 17.00 tot 18.00 uur – E-rena

In deze jongerenpodcast van VRT NWS geeft journalist Aurélie Boffé een stem aan jongeren die het leven niet door dezelfde bril bekijken, of een straf verhaal hebben over een actueel onderwerp.

Op Pukkelpop nodigt Aurélie 3 gasten uit voor wie muziek het leven heeft veranderd: Joris Brys, Marie Van Uytvanck en Gustaph. Voor StuBru-presentator Joris Brys is muziek zijn grootste houvast in het leven, zowel op momenten van pure vreugde als van groot verdriet. Voor Marie Van Uytvanck van Kids With Buns is muziek de belangrijkste uitlaatklep voor moeilijke en onverwerkte gevoelens, dus heeft ze van muziek ook haar beroep gemaakt. Ze treedt op in de Club-tent van Pukkelpop en schuift daarna in de E-rena aan tafel. En bij Gustaph heeft muziek werkelijk alles veranderd. Met ‘Because of you’ werd hij van underdog plots de grote favoriet van het Eurovisiesongfestival. Met zijn muziek communiceert hij iets wat woorden niet kunnen en daarmee heeft hij voor veel fans ontzettend veel teweeggebracht.

Deze aflevering wordt opgenomen vanaf 17.00 uur.

Beide podcasts zijn vanaf maandag 21 augustus 16.00 uur beschikbaar op VRT MAX.

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?