woensdag 20 december 2023
20 december 2023

Van Vlaamse kust tot internationaal succes: VRT MAX-reeks Knokke off verovert de wereld

Knokke off na succes op VRT MAX, nu ook in top 5
van Netflix wereldwijd

De veelgeprezen VRT MAX-reeks Knokke off die Vlaanderen en Nederland al kon bekoren, vaart momenteel een succesvolle internationale koers op streaminggigant Netflix

© VRT

Terwijl de jonge twintigers in het verhaal een schijnbaar onbezonnen zomer in Knokke beleven, bingen kijkers de reeks wereldwijd in maar liefst 7 talen én staat de reeks in de top 5 van Netflix wereldwijd. Nog meer goed nieuws want de reeks krijgt een tweede seizoen op VRT MAX. Fans van het eerste uur kunnen nu al uitkijken naar een vervolg op het meeslepende verhaal van Louise, Alex en Daan.

Op VRT MAX zijn de cijfers voor de reeks indrukwekkend. Met 7,7 miljoen videostarts is Knokke off de best bekeken VRT MAX-reeks. VRT MAX bereikt over het algemeen een jonger profiel. Als we in de cijfers van Knokke off duiken is dit alleen nog maar meer uitgesproken: maar liefst 50% van de videostarts komt van de doelgroep jonger dan 35 jaar. Knokke off had ook een mooie impact op zowel een jonger, als een ouder publiek. Uit onderzoek van de VRT-studiedienst blijkt dat de reeks moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt voor de jongere kijkers én een ouder publiek dan weer inzicht in hun leefwereld geeft.  

Sinds de wereldwijde lancering op Netflix, kwam de reeks in de eerste week al binnen in de top 10, waarna ze nu een plek veroverd heeft op plaats 5. Onder de Engelstalige titel High Tides werd de serie gedubd in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Duits, Italiaans en Pools. In ondertiteling is ze zelfs zo goed als in elke taal beschikbaar. Nog een knappe verwezenlijking: de reeks staat in 43 landen in de top 10. Waaronder in Argentinië, Spanje, Frankrijk, Colombia, Kenia en Canada.

Knokke off is een productie van Dingie voor VRT en Netflix in samenwerking met Dutch FilmWorks en met de steun van Screen Flanders, de Stad Knokke-Heist en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

Knokke Off bekijk je hier op VRT MAX.

© VRT
© VRT
© VRT