maandag 08 april 2024
08 april 2024

VRT en Streamz slaan handen in elkaar voor seizoen 3 Chantal

Bekende namen versterken de cast: Lize Feryn, Robin Keyaert, Kurt Van Eeghem en Ilse De Koe

Maandag 8 april 2024 - Na het grote succes van het tweede seizoen van Chantal, dat maar liefst 1.522.471 Vlamingen bereikte via de uitzendingen bij VRT en 1.389.591 starts had via Streamz, slaan VRT 1 en Streamz de handen in elkaar voor seizoen drie. De opnames hiervan, met Maaike Cafmeyer opnieuw in de titelrol van populaire politieagente Chantal, zijn afgelopen week gestart in West-Vlaanderen.

De vaste cast, bestaande uit onder andere Maaike Cafmeyer, Dries Heyneman, Mathias Sercu, Steven Mahieu, Yves Degryse, Patricia Kargbo, Anna-Marie Missoul, Zouzou Ben Chikha, Wim Opbrouck, Benoit Dorné, Bert Huysentruyt en Kurt Defrancq krijgt dit seizoen versterking van enkele nieuwe namen, zoals Lize Feryn, Robin Keyaert, Kurt Van Eeghem, Gunter Lamoot, Serge-Henri Valcke, Wim Stevens en Ilse De Koe.

De meest misdadige gemeente van de Westhoek

In het derde seizoen is het leven van Chantal grondig veranderd: ze vormt nu een koppel met Arne. Daar zijn wat verrassende voordelen aan voor haar, maar Chantal leeft voor haar werk en daar heeft de huiselijke Arne het moeilijk mee. Bovendien ontdekt de puberende Emma dat het ook wel nadelen heeft om een zorgzame en bezorgde vaderfiguur in huis te hebben…

Het politieteam wordt in het nieuwe seizoen versterkt door juf Els (Julie Delrue): zij krijgt er een job als administratieve kracht, en zorgt er al snel voor dat de sfeer op het bureau helemaal omslaat.

Naast haar persoonlijke problemen ontfermt Chantal zich met haar team opnieuw over alle misdaden in de streek: inbraak, moord, chantage, vandalisme, burenruzies… Ja, het vredige Loveringem blijft met stip de meest misdadige gemeente van de Westhoek.

Chantal werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein.

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT 1 en Streamz. De serie kwam tot stand met de steun van de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions.

(Foto: Nyklyn)

(Foto: Nyklyn)