maandag 03 juni 2024
03 juni 2024

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

MNM, Thuis en VRT MAX lanceren lofi-stream voor blokkende studenten

Maandag 3 juni 2024 - De examenperiode is weer aangebroken en dat betekent vooral: veel zenuwen! Gelukkig zijn MNM, Thuis en VRT MAX er om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Omdat muziek nu eenmaal de beste remedie tegen stress is, lanceren Thuis, MNM en VRT MAX samen een lofi-stream waarin je samen met Silke (Ivana Noa) kunt studeren in Bar Madam terwijl je op de achtergrond de Thuis-begingeneriek in een relaxerende lofi-versie hoort. Je kan in de stream ook chatten met blokkende medestudenten en MNM-dj’s én er worden zotte prijzen weggegeven.

Foto: VRT MAX

Lofi-watte?

Het concept is gebaseerd op het razend populaire ‘Lofi Girl’ op YouTube. Het kanaal staat bekend om de kalmerende ‘lofi beats’ met animaties van een meisje dat aan het studeren of ontspannen is. Lofi-streams worden vaak gebruikt als achtergrondmuziek om mee te sturen of werken. Niet onlogisch, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lofi-muziek net zoals klassieke muziek kan helpen om je beter te concentreren.

De lofi-versie van de Thuis-begingeneriek werd geproducet door de Belgische Thibeau Denamur die onder de artiestennaam Tibeauthetraveler ook al lofi-beats voor niemand minder dan ‘Lofi Girl’ zelf maakte.

"In de vier jaar dat ik nu bezig ben als fulltime lofi-muziekproducer, heb ik al heel wat leuke samenwerkingen kunnen doen. Ik ben vaste artiest bij de bekende 'Lofi Girl', waar ik al enkele albums heb uitgebracht. Daarnaast heb ik lofi nummers mogen maken voor LEGO en Fortnite. Deze samenwerking met Thuis en MNM voeg ik met veel trots aan mijn palmares toe."

Thibeau Denamur, muziekproducer

Niet alleen voor de muziek werd samengewerkt met lokaal talent, ook de animaties van Silke in Bar Madam zijn van eigen bodem en werden door het Belgische Volstok gemaakt. Eerder lanceerde VRT al een lofi-stream met Marcske van FC De Kampioenen. Daarvoor werd eveneens samengewerkt met Thibeau Denamur voor de muziek en met de Belgische Bram Algoed voor de animatie.

Samenwerking tussen MNM, Thuis en VRT MAX

Voor deze lofi-stream slaan MNM, Thuis en VRT MAX de handen in elkaar om er te zijn voor studenten. In de stream zie je een geanimeerde versie van Silke uit Thuis studeren in Bar Madam.

“Naast actrice ben ik ook student, en ik zit dus volop in de blok. Om mij beter te concentreren zet ik af en toe lofi op, dus ik vind het zalig dat ik nu zelf ook een hoofdrol speel in deze lofi-stream van Thuis.”

Ivana Noa, Silke in Thuis
Foto: VRT MAX

“7 op 10 jongeren gebruikt muziek om stress te verminderen en tot rust te komen. Met MNM willen we studenten op die manier ondersteunen tijdens de examenperiode. Samen met Thuis lanceren we daarom deze speciale lofi-stream. Hopelijk helpt het jongeren om te ontspannen en zich beter te concentreren.”

Steven Lemmens, nethoofd MNM

Je kan in de stream ook chatten met medestudenten om elkaar een hart onder de riem te steken of even wat stoom af te laten. En er is meer: als je goed oplet, ontdek je heel wat verwijzingen naar MNM en de verhaallijn van Thuis. Je zal ook een aantal keer met MNM-dj’s kunnen chatten en kans maken op zotte prijzen.

Volg de stream doorlopend van 3 juni tot en met 28 juni doorlopend op het YouTube-kanaal van VRT MAX. De stream is ook beschikbaar als een video van 1 uur op VRT MAX.

Meer over Jongeren

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen