vrijdag 28 juni 2024
28 juni 2024

Benedikte Coussement neemt afscheid van De ochtend op Radio 1. Jasper Verhulst versterkt het ochtendteam

Vrijdag 28 juni 2024 - Zonet nam het team van De ochtend feestelijk afscheid van Benedikte Coussement die De ochtend bij Radio 1 presenteert. Benedikte presenteerde vanaf ​ 2018 samen met Xavier Taveirne week om week het ochtendblok. Vanaf sept 2020 stond ze er elke week, afwisselend met Xavier en met Ruth Joos. In 2021 kwam Leen De Witte in plaats van Xavier.

Benedikte drukte haar stempel op het programma door elke dag helder en to the point moeilijke thema’s aan te brengen, uit te leggen en samen te vatten.

Benedikte maakt in september de overstap naar de Wetstraat-redactie. Benedikte blijft in de vakantieperiodes nog wel hoorbaar bij de radio-duiding, zoals deze zomer in De wereld vandaag of De sportzomer van Radio 1 – sport en actua.

Vanaf september neemt Jasper Verhulst de presentatiemicrofoon officieel over van Benedikte om naast Ruth Joos of Leen De Witte te staan. Jasper werkt al twee jaar als redacteur bij De ochtend en De wereld vandaag en is nieuwslezer bij Studio Brussel en MNM. Dat combineert hij tot en met augustus met Radio 1. Jasper is 37, woont in Gent en heeft West-Vlaamse roots.

"Het was een voorrecht om 6 jaar lang luisteraars te mogen wekken met de meest recente gebeurtenissen wereldwijd. Ik ruil de studio van De ochtend voor de Wetstraat en zal van daaruit verslag uitbrengen. Mijn nieuwe collega’s hebben me al gewaarschuwd: “Je zal iets langer kunnen slapen, maar je weet nooit wanneer je ’s avonds thuis zal zijn.”

Benedikte Coussement

"Ik kijk er enorm naar uit om elke ochtend op te staan met Ruth, Leen en de luisteraars. De wekker om 3.30 uur zal af en toe wel pijn doen, maar ik krijg er kraakverse actualiteit voor in de plaats. De Ochtend is trouwens mijn eerste werkervaring bij de VRT, want ik deed er jaren geleden stage."

Jasper Verhulst

Collega's over Benedikte Coussement:

"Ik mis Benedikte nog elke dag. Ze heeft De Ochtend nadrukkelijk mee vorm en inhoud gegeven. De Wetstraat mag blij zijn dat ze daar nu gaat werken. Politiek begrijpen wordt in elk geval weer een stuk gemakkelijker vanaf september."

Xavier Taveirne

"Ik noem haar Benedikte Betrouwbaar Coussement. Geen geringe eigenschap als journalist én als collega. De Ochtend zal haar missen om haar competentie, betrokkenheid, helderheid en humor. Ik persoonlijk om nog zoveel meer."

Ruth Joos

"Toen ik drie jaar geleden aan het avontuur van De Ochtend begon, was dat met een klein hartje. Maar vanaf minuut één was er Benedikte als onwankelbare rots. Wat een timing! Altijd juist en stijlvol, zo vaak grappig en gevat. Luisteraars weten wat er komt, politici kunnen zich maar beter schrap zetten."

Leen De Witte