Het directiecollege

De operationele leiding van de VRT is in handen van de gedelegeerd bestuurder en zijn directiecollege.

 

Paul Lembrechts

Gedelegeerd Bestuurder

 

Peter Claes

Media en Productie

 

Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928

Lieven Vermaele (vanaf 1/1/2019)

Financien en operaties

Liesbet Vrieleman

Informatie

© Geert Van Hoeymissen

Stijn Lehaen

Technologie en Innovatie 

Hans Cockx

HR

 

 

Paul Lembrechts

Paul Lembrechts (°1957) studeerde af als dierenarts vooraleer hij daar opleidingen in bedrijfseconomie en marketing aan toevoegde. Na enkele ervaringen op de VRT als omroeper en scenarioschrijver ging hij aan de slag bij Master Foods België. Daar bekleedde hij diverse management-en directiefuncties. Hij stapte in 1995 over naar de bankensector. Hij oefende diverse directie- en managementfuncties uit bij de Generale Bank (later Fortis Bank), ABN Amro en Beroepskrediet NV/BKCP Bank. Paul Lembrechts startte als gedelegeerd bestuurder op 1 maart 2016.

Bestuursmandaten:
 • Bestuurder investeringsfonds Shorecap II limited
 • Onafhankelijk lid van het investment Committee bij Equator Capital Partners 
 • Voorzitter Raad van Bestuur van de start-up Yun n.v.
 • Lid en voorzitter van AV OFP pensioenfonds contractuelen
 • Lid Raad van Bestuur VAR
 • Lid Raad van Bestuur Belga
 • Lid algemene vergadering AISBL EBU-ERU
 • Lid Raad van bestuur Media Invest Vlaanderen NV

Peter Claes

Peter Claes startte in 2002 bij de VRT. Hij bekleedde er eerst een aantal marketingfuncties en werd uiteindelijk algemeen marketingmanager voor radio, televisie en online. In 2011 kreeg hij ook de verantwoordelijkheid over de aanbodstrategie en bouwde in die hoedanigheid de positionering van de huidige VRT-merken uit. In het voorjaar van 2013 kreeg Peter Claes de leiding over VRT Startup, een interne incubator die instaat voor de uitwerking van een toekomstgericht aanbod voor de nieuwe generatiejongeren. Vanaf 1 september 2013 was Peter Claes Algemeen Directeur Media. In januari 2015 nam hij de leiding van de eengemaakte directie Media en Productie.

Bestuursmandaten:
 • Lid Raad van Bestuur Lyra T.S.V.
 • Lid Raad van Bestuur Ancienne Belgique
 
 • Waarnemer in Raad van Bestuur VAR
 • Lid van BVN Bestuursvergadering
 • Lid Raad van Bestuur Pebble Media

Lieven Vermaele (vanaf 1/1/2019)

Lieven Vermaele (°1975) heeft een ruime nationale en internationale ervaring in de mediasector. Tussen 2000 en 2006 was hij een drijvende kracht in de innovatie en digitalisering van de VRT. Hij bouwde mee aan de partnerships met de telecomoperatoren en aan de Beheersovereenkomst in 2006. Tussen 2007 en 2013 was Lieven Vermaele Directeur Technologie en Innovatie bij de European Broadcasting Union (EBU), de unie van publieke omroepen.  Lieven is mede-oprichter en op dit moment  afgevaardigd bestuurder van SDNsquare, een jong bedrijf dat ontstaan is uit VRT-Medialab en Iminds/Imec. Lieven Vermaele start op 1 januari 2019 aan zijn nieuwe opdracht. 

Bestuursmandaten:

 •  

Liesbet Vrieleman

Liesbet Vrieleman (°1976) startte haar carrière bij de VRT in 1999. Ze was er redacteur en eindredacteur bij programma’s als 1000 zonnen en Mijn gedacht. Vrieleman stond mee aan de wieg van het jeugdjournaal Karrewiet. In 2004 werd ze eindredacteur van Koppen en in 2007 startte ze mee Volt op. In 2008 werd Vrieleman hoofdredacteur Nieuwsgaring en het jaar nadien algemeen hoofdredacteur bij VRT Nieuws. In 2011 maakte Vrieleman de overstap naar SBS, waar ze programmadirecteur VIER/VIJF werd. Ze was er tevens lid van het directiecomité van SBS. Sinds 1 juni 2016 is zij de Algemene Hoofdredacteur bij de VRT-nieuwsdienst en Algemeen Directeur Informatie.

Hans Cockx

Hans Cockx studeerde aan de KULeuven en de Antwerp Business School waar hij respectievelijk een master in de Organizational Psychology (1986) en  een MBA  (1989)  behaalde. Hij startte zijn professionele carrière in de recrutering en selectie bij Berenschot in 1987. Het jaar nadien ging hij als Human Resources Manager aan de slag bij Agfa Gevaert. Van 1989 tot 2002 werkte hij als Vice-President Corporate Services bij Xeikon. In 2003 werd hij bij Sanoma verantwoordelijk voor Human Resources, Facility & Program Management. In 2010 maakte Cockx de overstap naar Corelio Media waar hij als Corporate HR Director de verschillende reorganisaties en fusies binnen de groep in goede banen leidde. Sinds 1 juni 2015 is hij Algemeen Directeur Human resources.

 

Bestuursmandaten: 

 • Lid Raad van Bestuur Pensioenfonds contractuelen

Stijn Lehaen

Stijn Lehaen (°1972) is industrieel en burgerlijk ingenieur electrotechniek (KULeuven) van opleiding en startte in 1998 zijn loopbaan bij VRT-radio als projectingenieur. Na een kort verblijf als business architect bij de toenmalige directie Technologie & Innovatie werd hij in 2008 hoofd digitale media bij de directie Media. In 2013 startte hij het digitale luik van VRT Start-up waar onder meer Ninjanieuws en Open VRT het levenslicht zagen, om in 2014 manager te worden van het net opgerichte digitale productiecentrum. Vanaf 1 mei 2018 is Stijn Lehaen algemeen directeur Technologie& Innovatie.

Bestuursmandaten:

 • Lid Algemene vergadering pensioenfonds contractuelen
 • Lid Investeringscomité Media Invest Vlaanderen NV

Gerelateerd