Het directiecollege

De operationele leiding van de VRT is in handen van de gedelegeerd bestuurder en zijn directiecollege.

 

Paul Lembrechts

Gedelegeerd Bestuurder

Peter Claes

Media en Productie

Sophie Cooreman

Financiën

Mick De Valck

Technologie en Operaties

Liesbet Vrieleman

Informatie

Lut Vercruysse

Strategie

Hans Cockx

HR

 

 

Paul Lembrechts

Paul Lembrechts (°1957) studeerde af als dierenarts vooraleer hij daar opleidingen in bedrijfseconomie en marketing aan toevoegde. Na enkele ervaringen op de VRT als omroeper en scenarioschrijver ging hij aan de slag bij Master Foods België. Daar bekleedde hij diverse management-en directiefuncties. Hij stapte in 1995 over naar de bankensector. Hij oefende diverse directie- en managementfuncties uit bij de Generale Bank (later Fortis Bank), ABN Amro en Beroepskrediet NV/BKCP Bank. Paul Lembrechts startte als gedelegeerd bestuurder op 1 maart 2016.

Bestuursmandaten:
 • Bestuurder investeringsfonds Shorecap II limited
 • Onafhankelijk lid van het investment Committee bij Equator Capital Partners 
 • Lid en voorzitter van AV OFP pensioenfonds contractuelen
 • Lid Raad van Bestuur VAR
 • Lid Raad van Bestuur Belga

Peter Claes

Peter Claes startte in 2002 bij de VRT. Hij bekleedde er eerst een aantal marketingfuncties en werd uiteindelijk algemeen marketingmanager voor radio, televisie en online. In 2011 kreeg hij ook de verantwoordelijkheid over de aanbodstrategie en bouwde in die hoedanigheid de positionering van de huidige VRT-merken uit. In het voorjaar van 2013 kreeg Peter Claes de leiding over VRT Startup, een interne incubator die instaat voor de uitwerking van een toekomstgericht aanbod voor de nieuwe generatiejongeren. Vanaf 1 september 2013 was Peter Claes Algemeen Directeur Media. In januari 2015 nam hij de leiding van de eengemaakte directie Media en Productie.

Bestuursmandaten:
 • Lid van BVN Bestuursvergadering
 • Lid Raad van Bestuur Lyra T.S.V.
 • Lid Raad van Bestuur Ancienne Belgique
 • Lid Raad van Bestuur VAR

Sophie Cooreman

Sophie Cooreman (°1972) behaalde een master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (UGent), een master in Accountancy en Auditing en een executive master in Internal Auditing. Zij werkt sinds 1998 voor de VRT. Eerst als intern auditor en manager interne audit, dan als manager financiën tv, manager financiële partners en sinds 2010 manager financiën bij de algemene directie algemene diensten.Vanaf 1 september 2013 is Sophie Cooreman Algemeen Directeur Financiën.

Bestuursmandaten:

 • Bestuurder van Stichting BVN
 • Bestuurder van AISBL EBU-UER 

Mick De Valck

Mick De Valck (°1967) is burgerlijk ingenieur informatica (UGent) en haalde een executive MBA bij Vlerick in 2000. Hij startte zijn loopbaan als software-ingenieur, en groeide door tot R&D manager en Business Unit Manager voor de beeldverwerkingssoftware bij Agfa HealthCare. In 2011 richtte hij de startup Axsmate op. In november 2013 startte hij bij VRT als Directeur Technologie en Operaties. Hij is ook verantwoordelijk voor Onderzoek en Innovatie en voor het Digitaal Productiecentrum.

Bestuursmandaten:

 • Lid algemene vergadering OFP Pensioenfonds Contractuelen
 • Vertegenwoordiging VRT in Technical Board van Belga
 • Voorzitter VZW Beschermcomité scouts en gidsen Sint Jan

Liesbet Vrieleman

Liesbet Vrieleman (°1976) startte haar carrière bij de VRT in 1999. Ze was er redacteur en eindredacteur bij programma’s als 1000 zonnen en Mijn gedacht. Vrieleman stond mee aan de wieg van het jeugdjournaal Karrewiet. In 2004 werd ze eindredacteur van Koppen en in 2007 startte ze mee Volt op. In 2008 werd Vrieleman hoofdredacteur Nieuwsgaring en het jaar nadien algemeen hoofdredacteur bij VRT Nieuws. In 2011 maakte Vrieleman de overstap naar SBS, waar ze programmadirecteur VIER/VIJF werd. Ze was er tevens lid van het directiecomité van SBS. Sinds 1 juni 2016 is zij de Algemene Hoofdredacteur bij de VRT-nieuwsdienst en Algemeen Directeur Informatie.

Lut Vercruysse

Lut Vercruysse startte haar carrière bij de VRT in 1981 als juridisch adviseur. In 1989 werd zij adviseur dienstchef van de juridische dienst en vanaf 1991 was ze ook belast met beleidsvoorbereidende opdrachten en externe relaties. In 1996 werd ze manager juridische dienst, een functie die ze vervulde tot 2011. Sindsdien is ze directeur Corporate Strategie. Sinds 1998 is ze lid van de Mediaraad (nu de Sectorraad Media) die in 2008 werd opgericht als deelraad van de Strategische Adviesraad voor het Beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC). Sinds 2001 is ze ook lid van het Instituut voor Bedrijfsjuristen. 

Bestuursmandaten:

 • Als vertegenwoordiger van de VRT, lid van de raad van bestuur van de NV De Chinezen;
 • Als vertegenwoordiger van de VRT, lid van de raad van bestuur van de cvba Media id.

Hans Cockx

Hans Cockx studeerde aan de KULeuven en de Antwerp Business School waar hij respectievelijk een master in de Organizational Psychology (1986) en  een MBA  (1989)  behaalde. Hij startte zijn professionele carrière in de recrutering en selectie bij Berenschot in 1987. Het jaar nadien ging hij als Human Resources Manager aan de slag bij Agfa Gevaert. Van 1989 tot 2002 werkte hij als Vice-President Corporate Services bij Xeikon. In 2003 werd hij bij Sanoma verantwoordelijk voor Human Resources, Facility & Program Management. In 2010 maakte Cockx de overstap naar Corelio Media waar hij als Corporate HR Director de verschillende reorganisaties en fusies binnen de groep in goede banen leidde. Sinds 1 juni 2015 is hij Algemeen Directeur Human resources.

Gerelateerd