31 maart 22 - Op zondag 3 april is het tijd voor de Ronde van Vlaanderen. Bij de VRT hoeft u niets te missen van Vlaanderens Mooiste, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.
Volg de ronde bij Eén en Canvas
Zondag om 9.15 uur liggen de koffiekoeken in Oudenaarde traditiegetrouw klaar, want dan begint op Eén de uitzending van de Ronde van Vlaanderen. Maarten Vangramberen ontvangt in zijn mobiele studio analisten Marijn de Vries en Bert De Backer. Samen met hen blikt hij vooruit op de hoogdag bij de mannen en de vrouwen, want beide wedstrijden zijn live te volgen bij de VRT.
Om 10.00 uur weerklinkt het startschot bij de mannen, dan nemen commentatoren Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer het over. Op de motor mag Renaat Schotte opnieuw over de kasseien dokkeren. Renaat zal zich niet enkel laten omringen door renners, na twee jaar afwezigheid is er ook weer publiek toegelaten langs het parcours. Tijdens Het journaal van 13.00 uur verhuist de uitzending even naar Canvas, maar daarna is het wedstrijdverloop bij de mannen weer op Eén te volgen. Rond 16.45 uur kennen we de opvolger van de Deen Kasper Asgreen.
De uitzending van de vrouwenwedstrijd begint om 15.00 uur op Canvas. Ruben Van Gucht en Ine Beyen voorzien de laatste 100 kilometer van commentaar. Na afloop van de mannenwedstrijd is de ontknoping bij de vrouwen ook live te volgen op Eén. Rond 17.45 uur kennen we de opvolgster van de Nederlandse Annemiek Van Vleuten. Daarna worden de winnaars in beide categorieën samen gehuldigd op het podium.
Radio
Ook op de radio kunt u het wielerfeest op de voet volgen. Om 13.00 uur geeft Steffy Merlevede het startschot van de uitzending op Radio 1. Commentatoren van dienst zijn Christophe Vandegoor bij de mannen en Jonas Maes bij de vrouwen, Carl Berteele kruipt op de motor.
Op Sporza.be vindt u de vertrouwde tekstupdates en livestreams.
37 camera's, 2 vliegtuigen, 5 regiewagens en 7 satellietwagens
De Ronde van Vlaanderen in beeld brengen is elk jaar een heuse krachttoer. Voor de verslaggeving en de omkadering worden over het volledige parcours in totaal 37 camera’s ingezet: bij de start, de finish maar ook op de hellingen, op de motor en in de helikopter. Zowel voor de vrouwen- als voor de mannenwedstrijd vliegt er een helikopter uit. Om beeld en geluid van motoren en helikopters door te sturen rekent de productie op twee vliegtuigen. Ook vanop de grond worden er natuurlijk veel signalen doorgestuurd, onder meer vanuit vijf regiewagens en zeven satellietwagens. Zo kunnen wielerfans tot in Australië en Nieuw-Zeeland Vlaanderens Mooiste beleven alsof ze er in levenden lijve bij zijn.
Deel dit artikel op sociale media