Na het WK, De Warmste Week en de kerstvakantie kondigt ook het voorjaar van VRT MAX, Eén en Canvas zich veelbelovend aan met een pak inspirerende, spannende en ontspannende programma's.
VRT MAX versterkt zich in 2023 verder als dé digitale kijk- en luisterbestemming van VRT. Met de beste series, docu's, podcasts en live radio verzameld in één app. Naast Vlaamse en internationale topreeksen, zet VRT MAX steevast in op exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. Met dit voorjaar fictiereeksen zoals De Studio’s en Knokke off. Bovenop een prikkelend videoaanbod trekt VRT MAX de kaart van de langlopende podcastreeksen, straffe true crime én audiofictie op maat van jongvolwassenen.
Na de succesvolle lancering van VRT MAX blijven we inzetten op de jongere doelgroepen met een divers en vernieuwend audio- en videoaanbod. We kijken dan ook vol verwachting uit naar de lancering van een breed aanbod van nieuwe titels waarmee we gebruikers kunnen connecteren met VRT MAX. De komende maanden investeren we ook verder in onze eigen platformen waar we onder andere inzetten op een rijkere luisterbeleving.
Ruth Degraeve, manager VRT MAX & digitale bestemmingen
Eén trapt 2023 af met een heerlijk gevarieerd aanbod. Enerzijds zorgt het merk voor ontspanning en feelgood. Met onder andere The greatest dancer van Vlaanderen, waarin we in het gevarieerd danstalent duiken dat Vlaanderen rijk is. In januari geeft Kamal op geheel eigen wijze een nieuwe draai aan de Eén-klassieker 1 jaar gratis en gaan we samen met de kijker op zoek naar de perfecte kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Bovendien delen we nog een rist muziekprijzen uit op de MIA’s en ontdekken we wie de eerste Kastaars in de wacht mogen slepen. Het televisiejaar begint feestelijker en speelser dan ooit.
Na een geslaagd eerste seizoen sluiten Bart Cannaerts en Fien Germijns binnenkort opnieuw de televisieavond af met De dag van vandaag. En Eén vernieuwt ook andere dagelijkse afspraken met de kijker: binnenkort start de nieuwe reeks van Dertigers en ook de Campus Cup maakt later in het voorjaar opnieuw zijn opwachting.
Anderzijds bouwt het merk verder op haar vaste waarden: warme, menselijke verhalen zoals dat van Jeroen Meus in Dagen zonder broer. Of de straffe zeemansverhalen van de Zeebrugse vissers en Wim Lybaert in Een jaar op zee. En na een emotioneel eerste seizoen opent Dieter Coppens opnieuw de deuren van Restaurant Misverstand.
Eén bouwt ook verder aan zijn sterke zondagavondreputatie en pakt onder meer uit met het prestigieuze Het verhaal van Vlaanderen, waarin Tom Waes de kijkers meeneemt op een reis doorheen 38.000 jaar geschiedenis. In januari start 1985, een verhaal over vriendschap in de woelige jaren 80, met jong Belgisch acteertalent in de hoofdrollen. Later dit voorjaar is er op zondag afspraak met Arcadia: ongeziene fictie in Vlaanderen.
Eén blijft inzetten op de vaste waarden en sterktes die de kijker zo herkent en apprecieert: warme en authentieke verhalen, kwaliteitsvolle fictie en human interest; programma?s die de Vlamingen recht in het hart raken. Afgelopen najaar voegden we daar met succes enkele speelse en ontspannende puzzelstukken aan toe, zoals het prettige Homo Universalis en Kom op tegen Kanker, alles in de strijd, dat op een opvallende en luchtige manier een huizenhoog taboe op de kaart wist te zetten. En díe mix tussen vertrouwde sterktes enerzijds en frisse, ontspannende nieuwkomers anderzijds, is opnieuw het recept van een veelbelovend voorjaar.
Lotte Vermeir, netmanager
Compromisloze topkwaliteit: daar gaat Canvas ook in 2023 voor, met extra aandacht voor prikkelende programma’s, zoals de langverwachte prestigereeks Onze natuur, en voor eigenzinnige humor, met naast De ideale wereld onder meer de eigen fictiereeks Zonder afspraak en nieuwe stand-upcomedy later dit jaar.
Daarnaast blijven verdiepende actuaprogramma’s een belangrijke pijler in het aanbod, met de vertrouwde duidingsprogramma’s maar ook een nieuwe reeks van De eeuwige oorlog, waarin Rudi Vranckx op zoek gaat naar de oorsprong van een aantal langdurige conflicten, en Seksueel geweld in de oorlog, waarin Inge Vrancken de impact van verkrachting in oorlogssituaties onderzoekt.
Straffe documentaires zijn vaste prik op Canvas. Eigen producties, zoals Laurent van België, Patrick Lefevere. Godfather van de koers, Waarom wachten met Karine Claassen, Mijn God met Phara de Aguirre en een nieuwe reeks van De weekenden met Joris Hessels. Maar ook het beste uit het buitenland, zoals The Rise of the Billionaires (over tech-titanen als Elon Musk, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg), The Real Crown en Muhammed Ali.
Fans van internationale topfictie kunnen uitkijken naar The Offer en Billy the Kid. En voor de cultuurliefhebbers zijn er allerlei documentaires over muziek en cultuurgeschiedenis. de Koningin Elisabethwedstrijd, Winteruur en later dit jaar ook het nieuwe programma Zingen is goud, waarin boeiende Vlamingen bij Bent Van Looy komen vertellen over hun favoriete songs en die ook (mee)zingen.
Canvas blijft een van de sterkste mediamerken in Vlaanderen, dat al 25 jaar lang garant staat voor compromisloze kwaliteit. Daar blijven we op inzetten. Maar in een tijd waarin het aanbod groter en meer versnipperd is dan ooit, moet Canvas ook durven op te vallen en te prikkelen. Met het grootse project Onze Natuur bijvoorbeeld of met de charmante comedyreeks Zonder Afspraak.
Lotte Vermeir, netmanager
Deel dit artikel op sociale media