Radio 2

Radio 2 brengt mensen korter bijeen rond thema's die hen emotioneel aanbelangen. 

Radio 2 brengt onderwerpen die geografisch divers kunnen zijn, maar altijd emotioneel nabij en herkenbaar, op een ritme dat menselijk aanvoelt, met veel ruimte voor lokale organisaties en lokale helden. Dit reflecteert zich ook op muzikaal vlak, waar Radio 2 een lans breekt voor Nederlandstalige muziek in zijn diverse vormen.

Aanbod

  • In zijn informatie-aanbod focust Radio 2 onder andere op nieuws uit de Vlaamse regio's. Elke ochend (Start je dag) en middag (Middagpost) wordt de zender ontkoppeld per provincie. Elke provincie krijgt dan een eigen Radio 2-programma met nieuws uit de eigen regio.
  • Verschillende programma's hebben aandacht voor maatschappelijke thema's, zoals De madammen en het consumentenprogramma De inspecteur.
  • Bij Radio 2 kunt u ook terecht voor ontspanning (bijvoorbeeld De zoete inval). 

Muziekprofiel

© VRT - Jokko

Bij Radio 2 hoor je de grootste hits van vroeger en nu. De muziek die we draaien is breed toegankelijk, herkenbaar en tijdloos.

Het is een selectie van ‘mainstream’-hits en klassiekers uit de populaire jaren zeventig, tachtig en negentig aangevuld met dé hits van vandaag. We hebben hierbij veel aandacht voor Nederlandstalige en Vlaamse producties. Bovendien proberen we talent van bij ons te stimuleren in het maken van muziek die past bij Radio 2. Dit doen we in het kader van evenementen en acties van Radio 2 zoals De Eregalerij, het feestlied van de Vlaamse Gemeenschap of Zomerhit. Radio 2 op je radio zorgt voor een goede mix van informatie, feel good en ontspanning.

Een greep uit het aanbod van Radio 2

Online

Ontdek Radio2.be, de digitale pijler van Radio 2. 

App

Via de Radio 2-app kan u luisteren naar Radio 2 en alle andere VRT-radiozenders. 

De Radio 2-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

De app is gratis. 

Volg Radio 2 op de sociale media

Wil u op de hoogte blijven van wat er achter de schermen gebeurt bij Radio 2? Onze reporters houden u op de hoogte van nieuws en verhalen uit uw provincie!

Radio 2 heeft regionale Facebookpagina's:

Radio 2 heeft ook regionale Twitterpagina's: 

Radio 2 heeft ook regionale Instagrampagina's

Extra aanbod

  • ViaVlaanderen brengt het verleden van het Vlaams-populaire genre in al zijn rijkdom in kaart, maar Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site. De ambitie is om op termijn het volledige Vlaams-populaire genre in kaart te brengen.
  • Aha! is een digitaal platform boordevol handige weetjes, slimme trucs en creatieve ideeën voor alle Vlamingen. Aha! kadert binnen de inspanningen die de VRT levert om meer en nieuwe digitale initiatieven te nemen. Zeker voor Radio 2, met een enorme doelgroep die haar weg steeds meer online vindt, is een kanaal als Aha! de ideale manier om vaak bestaande inhoud op een nieuwe manier te ontsluiten.

Gerelateerd