woensdag 31 augustus 2022
31 augustus 2022

100 jaar Radio

De expo R100+ is een heerlijke reis door ons collectief radio- geheugen. Een verhaal van wonderbaarlijke techniek uit de beginjaren tot eindeloze mogelijkheden in de digitale wereld.

Expo R100+

Er is veel te zien, te horen, te doen, te lachen… op de tentoonstelling R100+ in het Radiohuis in Leuven: een radiostudio uit 1938, schatten van artiesten, unieke opnames, een luisterspelstudio, reportagemateriaal, oude en gloednieuwe radiotoestellen. Op R100+ beleef je evolutie van allereerste radio-uitzending in 1914 tot een eind in de toekomst. DAB+, FM, internetradio, radio-apps…het wordt allemaal duidelijker.

R100+ zit ook vol verbazende verhalen over de radio en over de media. Onze omroeper-met-radio-ervaring vertelt ze je graag op een wandeling door de expo: de verhalen van toen geven ook inzicht in de media van nu! En voor je het weet ben je zelf de ster van de show in onze radiostudio.

Momenteel is de tentoonstelling gesloten. Zodra ze heropent verneem je het op deze pagina.

Omroepmuseum

Wil je vooral zien hoe de radio van toen technisch werkte en het depot van de vzw Omroepmuseum bezoeken? Deze bezoeken werden hervat.

Meer informatie op Omroepmuseum.be. 

Tijdlijn

Magische fragmenten van de geschiedenis van de publieke omroep van het prille begin tot nu kan je vinden op de tijdlijnen.

Gerelateerd