zaterdag 11 november 2017
11 november 2017

Huiszoeking op de VRT

Op 11 november 2017 heeft de onderzoeksrechter bij de rechtbank van Antwerpen, afdeling Mechelen een huiszoeking in de gebouwen van de VRT te Brussel uitgevoerd.

Op 11 november 2017 heeft de onderzoeksrechter bij de rechtbank van Antwerpen, afdeling Mechelen een huiszoeking in de gebouwen van de VRT te Brussel uitgevoerd. De huiszoeking ving aan omstreeks 18.30 uur en duurde tot 22 uur. De huiszoeking verliep zonder incidenten. De VRT verleende de onderzoekers alle medewerking.

De onderzoeksrechter werd aangesteld op vraag van het parket van Mechelen. Het parket is zelf een onderzoek gestart naar aanleiding van de meldingen die de VRT had ontvangen over grensoverschrijdend gedrag van de heer Bart De Pauw.

De onderzoeksrechter heeft, naast andere personen, de heer Paul Lembrechts, CEO van de VRT, als getuige gehoord. Over de inhoud van wat de VRT-getuigen aan de onderzoeksrechter en de speurders hebben gezegd, legt de VRT geen verklaringen af.

Gelet op de aard van de feiten die worden onderzocht en uit eerbied voor de persoonlijke levenssfeer van de personen die door het onderzoek worden geraakt, verkiest de VRT om thans in deze aangelegenheid geen verdere verklaringen af te leggen.

De VRT verwijst voor verdere vragen naar het parket van Mechelen.

Voor de VRT,

haar advocaten,

Mr. Patrick Hofströssler
Mr. Tom Bauwens