vrijdag 22 maart 2019
22 maart 2019

Buck: duurzaam geproduceerde fictiereeks

Nieuw op Ketnet vanaf maandag 10 december. Van de bedenkers van W817.

sofie@silbermann.com +32 475 65 89 34

Vrijdag 7 december 2018 — Vanaf maandag 10 december start op Ketnet Buck, een reeks van de bedenkers van W817. Buck is een comedy onder een regie van Douglas Bosswell met onder meer Ini Massez, Ina De Winne, Leonard Santos, Annabet Ampofo, Bram Spooren en Robbert Vervloet. 

  • Buck is de eerste Ketnet-reeks met een E-mission, wat wil zeggen dat deze reeks bijzonder duurzaam werd geproduceerd.
  • Ketnet biedt extra beleving bij deze reeks en ontwikkelde een videospel gebaseerd op de wereld van Buck: Buck The Game. 

Groene productie van Ketnet

sofie@silbermann.com +32 475 65 89 34

Buck is een reeks met een E-mission, een onderscheiding van het VAF voor films of reeksen die bijzonder duurzaam werden geproduceerd. VRT wil  meer dan ooit vooruitgang boeken in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Met deze fictiereeks wil VRT duurzaamheid expliciet op de kaart zetten. De productie leverde daarom inspanningen op het vlak van energie-, afval- en CO2-reductie, om deze reeks op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren.

Riet De Prins, producer Buck: "Buck kreeg er naast de fictiereeks niet alleen een game bij, maar ook een E-mission. Door iedereen te sensibiliseren kwam er een vorm van bewustwording. Van de voltallige cast, crew en leveranciers werd gevraagd te bewijzen dat hij zijn job op een eco-bewuste wijze uitvoerde. Alles werd nauwkeurig genoteerd in de CO2 calculator. Want meten is weten en je kan best wel zelf een verschil maken. Concreet betekende dit bijvoorbeeld: paperless werken, de wagen vervangen door fietsen of openbaar vervoer, carpooling, gebruik van ledverlichting,..."

 

Het verhaal

sofie@silbermann.com +32 475 65 89 34

In dit ‘coming of age’ verhaal volgen we de onopvallende en onzekere Elias (Bram Spooren) die worstelt met zijn leven als puber. Hij vindt afleiding in zijn computerspel waarin zijn digitale held commandant Buck hem nooit in de steek laat. Als hij speelt hoeft hij zich niks aan te trekken van zijn twee oudere zussen, Laura en Hanne, de bully Dylan, zijn alleenstaande moeder, de nieuwe school… de wereld. Op zijn kamer stoort niemand hem. Tot op een dag niemand minder dan Buck (Robbert Vervloet)  in levende lijve aan zijn bed staat.

Robbert Vervloet, Buck: "Een personage als Buck mogen spelen is echt een cadeau als acteur. Buck moet alle simpele dingen uit het leven leren wat maakt dat je kan beginnen met een leeg blad. Als buitenstaander zorgt Buck er ook voor dat personages in de reeks tot bepaalde onverwachte inzichten komen."

 

Ontdek de wereld van Buck in een innovatief spel

In Buck The Game, gratis beschikbaar als app voor tablet en smartphone op iOS en Android, ontdek je wat er ondertussen gebeurt op Malmek. Je treedt er als speler toe tot de vermaarde Orion-academie en helpt je vrienden Jim en drone C2PE om de geheimen van de planeet te ontrafelen. Terwijl je met je eigen avatar de diverse 3D-werelden verkent, los je uitdagende puzzels op met als belangrijkste doel general Lankey en zijn Karpianen te verslaan. Als dat lukt ben jij de nieuwe leider van Orion-academie.

Dit unieke spel, dat nauw aansluit bij de Ketnet-reeks, is ook speelbaar in augmented reality. Met de afdrukbare ‘marker’ tover je de werelden tevoorschijn in je eigen omgeving en maak je de ontdekking ervan nog fascinerender. Ketnet biedt hiermee een unieke ervaring en maakt op die manier dit soort vernieuwende technologie breed toegankelijk bij kinderen.

  • Buck van maandag tot en met donderdag omstreeks 17.30 uur op Ketnet, ketnet.be en in de Ketnet-app. 
  • Buck The Game is een game van Ketnet, ontwikkeld door Cyborn i.s.m. Zodiak met steun van het VAF. Gratis beschikbaar als app voor tablet en smartphone op iOS en Android.
  • Op zondag 16 december stellen Douglass Bosswell, Bram Spooren en Robbert Vervloet Buck voor op "Are you Series?", het internationale seriefestival in Bozar. 
  • Ketnet komt naar je toe: ontmoet Buck tijdens Ketnet Kerst (26/12 tem 30/12) en volgend jaar in Bokrijk.

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: MVO en duurzaamheid

Meer over MVO en duurzaamheid

Buck: duurzaam geproduceerde fictiereeks

VRT ondersteunt Sign for my future