zondag 05 mei 2019
05 mei 2019

Ramadamadingdong

Studio Brussel lanceert Ramadamadingdong, een radioprogramma over hoe moslims in België de ramadan beleven. Elke dinsdag na zonsondergang.

Rachid, Mous en Youssef Lamrabat

Op 6 mei begint de moslimgemeenschap aan de ramadan: de jaarlijkse vastenmaand. Vanaf dinsdag 7 mei lanceert Studio Brussel Ramadamadingdong, een radioprogramma dat gedurende de ramadan iedere dinsdag jonge mensen samenbrengt van zonsondergang tot middernacht.

Het programma wordt gedragen door drie broers: Rachid, Mous en Sef Lamrabat. Vijf weken lang nodigen ze elke dinsdag gasten uit om samen met hen te eten en te spreken over onderwerpen die hen interesseren. Ze spelen ook hun favoriete hiphop en electro tracks.

Rachid

Al jaren verspreid ik de boodschap om meer te verbinden met de verschillende gemeenschappen en vooral om de moeite te doen om elkaar te begrijpen. 

Rachid Lamrabat

Rachid, de oudste van de broers, runt een eigen marketingbureau en is auteur van het boek: 'Etnomarketing, het vertrouwen van de nieuwe consument' dat bekroond werd tot het beste marketingboek van 2018.

Mous

De mix tussen de moslimcultuur en de westerse cultuur staat al jaren centraal in mijn eigen werk. Een radioprogramma maken over hoe moslims in België anno 2019 de ramadan beleven sluit dan ook perfect aan bij het beeld dat ik wil verspreiden.

Mous Lamrabat

Jongere broer Mous is een succesvol modefotograaf die met zijn typerende stijl reeds campagnes voor Nike, Puma en het Afrikaanse Nataal wist te strikken. Hij heeft bijna 32.000 volgers op Instagram en rondde een maand geleden zijn eigen internationale  tentoonstelling 'Mousganistan' af, in zijn geboortestad Sint-Niklaas.

Sef

Ik gebruik streetwear en design om jonge mensen bij elkaar te brengen. Binnen Ramadamadingdong krijg ik een aantal eigen formats waarin ik mij volledig kan uitleven.

Sef Lamrabat

Jongste broer Sef is grafisch ontwerper en runt 'Immigrand', een eigen kledinglijn voor de coole (niet-)moslim.

De drie broers nodigen iedere week gasten uit na zonsondergang en beantwoorden tijdens de Iftar - een maaltijd om het vasten te verbreken - alle vragen die zij of de luisteraars hebben over de ramadan. De gasten zijn een mix van moslims en niet-moslims. Onder meer Goedele Wachters, Elodie Ouédraogo, Faisal en Hakim Chatar komen langs en zullen gedurende de dag mee vasten.

Goedele Wachters zal op dinsdag 28 mei Het Journaal van 19 uur nuchter presenteren.

Uitzendingen

  • Dinsdag 7 mei van 21.11 uur tot middernacht

  • Dinsdag 14 mei van 21.22 uur tot middernacht

  • Dinsdag 21 mei van 21.32 uur tot middernacht

  • Dinsdag 28 mei van 21.40 uur tot middernacht

  • Dinsdag 4 juni van 21.48 uur tot middernacht

Ramadamadingdong: van dinsdag 7 mei tot en met dinsdag 4 juni wekelijks elke dinsdag na zonsondergang tot middernacht op Studio Brussel.

Dossier: Zingeving

Meer over Zingeving

Mirakel n° 71 - Regisseur en MS-patiënt Nathalie Basteyns op zoek naar een mirakel

Mijn god - Phara de Aguirre op zoek naar religie en levensbeschouwing

Dagen zonder broer: Jeroen Meus maakt een driedelige docureeks over rouw en het leven

VRT staat stil bij verlies en rouw

Waarom zendt VRT erediensten uit ?

Wat doet VRT rond zingeving, levensbeschouwing en ethische vragen?

Een zalige paasvakantie bij de VRT

Een nieuw seizoen van 'Kant, en klaar'!