maandag 16 maart 2020
16 maart 2020

Ketnet staat paraat voor het onderwijs  

16 maart 2019 - Al geruime tijd heeft Ketnet een scholenmailing voor leerkrachten en directies lager onderwijs. Inschrijven kan via e-mail.

De ketnetklas

In de publicatie van 16 maart schrijft Telidja Klaï, de ontwikkelingspsychologe van Ketnet, het volgende:

Beste leerkrachten en directies,

Door de coronacrisis zien de dagen van leerkrachten en leerlingen er de komende weken heel anders uit. Ketnet biedt heel het jaar door online reeksen aan die door leerkrachten gebruikt worden in de klas. Nu de scholen dichtgaan, zet Ketnet ze speciaal voor de leerkrachten en leerlingen nog eens extra in de kijker.

 • Geschiedenis

  • De Pretshow: Een ludieke show over geschiedenis voor kinderen van 9 tot 12 jaar, met Saartje Vandendriessche als presentatrice                                                              

 • Wereldoriëntatie

  • Goed Gezien!: Ketnet-gezichten Sien, Leonard, Sarah, Charlotte, Jelle en Maureen trekken de wereld rond op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken.

  • Dierendetectives: Programma waarin kinderen uit verschillende landen op zoek gaan naar helden in de dierenwereld. Met o.a. Zita Wauters en Junes Callaert

  • Later als ik groot ben: Programma dat kijkers tussen 6 en 12 jaar laat kennismaken met tot de verbeelding sprekende beroepen, van imker tot valkenier en van schipper tot stuntman.

  • Karrewiet Atlas: brengt kinderverhalen van over heel de wereld.                                                                 

 • Seksualiteit en relaties

  • De dokter Bea show: Programma dat op een educatieve, wetenschappelijke en humoristische manier vragen en onderwerpen over lichaam, relaties en seksualiteit behandelt waar jonge tieners mee kampen. Met Eva Van der Gucht als Dokter Bea.

 • Mediawijsheid

  • @elindo: Elindo Avastia (bekend van Ghost Rockers & De KetnetBand) gaat op zoek naar kinderen met vragen en straffe verhalen rond alles wat met internet te maken heeft.                                                                                       

 •  STEM

  • Sturmtroopers: Nico Sturm trekt eropuit met 6 Ketnetters die beschikken over de nodige portie lef, doorzettingsvermogen en intelligentie. Samen zoeken ze naar een antwoord op enkele knotsgekke vragen.

  • Superbrein: Een spannende en interactieve spelshow rond wetenschap & technologie, waarin Ketnet op zoek gaat naar de meest indrukwekkende bollebozen van Vlaanderen. Met Lieven Scheire als presentator.

 •   Morele kompas:

  • Generatie K: Kristel Verbeke gaat op zoek naar straffe kinderen die durven opkomen voor hun rechten: De Kinderrechten.

 • Actualiteit:

  • Karrewiet: Ook de komende dagen blijft Karrewiet het nieuws op de voet volgen, zowel via Ketnet.be als dagelijks op Ketnet om 17.50 uur. Alle informatie over het Coronavirus op kindermaat kan u hier terugvinden.

Ketnet Junior is er ook nu voor de allerkleinsten. Het aanbod programma’s voor peuters en kleuters is terug te vinden van 6 u. tot 7.30 u. op het Ketnet-kanaal en van 14 uur tot 18.30 uur op het Canvas-kanaal. Online vind je ook heel de dag door de livestream met Ketnet Junior-programma's. Het bevat programma’s die heel wat vaardigheden van de kleuters stimuleren, zoals Biba & Loeba (stimuleren van motorische vaardigheden), Kaatje (probleemoplossend denken), Yetili vertelt (passend binnen thema Jeugdboekenmaand ), Boris en Binti (taalverwerving), Ridder Muis (doorbreekt genderstereotypen).

Er is ook ontspanning voorzien voor de Ketnetters met iedere ochtend een film in Ketnet Cinema omstreeks 8.30 uur.

Alle recente informatie over het educatief aanbod van Ketnet kan u terugvinden op Ketnet.be. Er zijn ook heel wat lespakketten voorhanden waar jullie mee aan de slag kunnen. We verwijzen jullie ook nog graag door naar het volledige aanbod van VRT voor het onderwijs. We hopen tot slot dat jullie ons aanbod voor het onderwijs ook onder de aandacht kunnen brengen van de ouders van jullie leerlingen.

Inschrijven voor scholenmailing?

Directies en leerkrachten van het lager onderwijs kunnen zich inschrijven voor deze nieuwsbrief, door een mail te sturen naar scholenmailing@ketnet.be.

 

Meer over Onderwijs

Het EDUbox-aanbod voor first time voters: kieswijsheid in een educatief jasje

Nieuw op VRT CANVAS: 'Hoe was het op school?'

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Pano: Crèche in crisis

Welk studententeam wint de jubileumeditie van De campus cup?

EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt