donderdag 24 september 2020
24 september 2020

VRT-collega’s zamelen 2850 euro in voor Centrum voor Geleidehonden

23 september 2020 - Van 16 tot 22 september deed de VRT mee aan de Week van de Mobiliteit. Collega’s speelden de 'mobiliteitsbingo': een spel waarbij ze nadachten over hun mobiliteit en  tegelijk ook het goede doel steunden. Op een week tijd werd 2850 euro bij elkaar gespeeld. Dat geld gaat naar de vzw Belgisch Centrum voor  Geleidehonden.

Joelle

De Week van de Mobiliteit vindt elk jaar in heel Europa plaats van 16 tot 22 september. Doel is om mensen aan te zetten zich op een duurzame manier te verplaatsen én hun auto-reflex in vraag te stellen. Om de actie in deze bijzondere tijden te doen leven in de VRT-gebouwen en op alle thuiswerkplekken, organiseerde mobiliteitsmanager Elien Raport een 'mobiliteitsbingo'.

De 16 vakjes van de bingokaart stonden vol duurzame mobiliteitsacties, zoals ‘ik maakte veilig gebruik van het openbaar vervoer’, ‘ik registreerde mijn thuiswerkdag’, ‘ik checkte de dienstfietsen op de VRT’. Het doel was om een bingolijn te vormen door een aantal van die acties daadwerkelijk uit te voeren. Voor elke lijn schonk de VRT 10 euro aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Met dat geld helpen we de vzw aan materiaal om jonge pups op te leiden tot hulphonden. Die hulphonden zijn nodig om mensen met een visuele beperking mobieler te maken.

Mobiliteitsbingo

Na een week mobiliteitsacties van de collega's is de VRT bijzonder fier om 2850 EUR te kunnen schenken aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Door bewust na te denken over en om te gaan met onze eigen mobiliteit hebben we zo ook iets gedaan aan de mobiliteit van anderen. Want dankzij de hulp van een hond wordt elke persoon met een visuele beperking dat tikkeltje mobieler.

De Week van de Mobiliteit sluit naadloos aan bij het mobiliteitsbeleid van de VRT. Het is onze ambitie is om met al onze verplaatsingen zo weinig mogelijk te wegen op de filevorming, de natuur en de luchtkwaliteit. Meer info lees je hier.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over MVO en duurzaamheid

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Achter de schermen bij de duurzame productie van De repair shop

Ketnet zet in op duurzaamheid samen met Gloria Monserez

VRT zet in op duurzaamheid: televisiestudio Dagelijkse kost krijgt zonnepanelen

VRT is eerste met zero emissie reportagewagens

Wandel vrolijk het weekend in

Radio2 pakt uit met grote burgemeestersbevraging over energiecrisis

VRT-vakman Wolfgang Maris te zien in 'De repair shop'