zondag 04 juli 2021
04 juli 2021

Siska Schoeters geeft in Werchter startschot van ‘Jouw VRT’

4 juli 2021 - VRT-gezicht Siska Schoeters heeft vlakbij de festivalweide van Werchter het startschot gegeven van ‘Jouw VRT’, de groots opgezette actie die peilt naar de mening van de Vlaming over de publieke omroep. 

Schoeters ontving aan haar caravan tientallen kijkers, luisteraars, surfers swipers die hun mening over de VRT kwijt konden. Werchter is de allereerste halte van een grote toer die de komende maanden heel Vlaanderen aandoet.

 

Het was CEO Frederik Delaplace die het nieuws op 1 juli in het Vlaams parlement aankondigde: de VRT organiseert een groots opgezet onderzoek om te weten te komen wat de Vlaming verwacht van de publieke omroep.

Een belangrijk onderdeel van dat onderzoek is een toer door Vlaanderen. Een speciaal uitgeruste caravan trekt in juli, augustus en september heel Vlaanderen door. Het startschot van die campagne werd gegeven op de festivalweide van Werchter. Gezichten van de ‘Jouw VRT’-actie zijn Tom Waes, Siska Schoeters en Danira Boukhriss Terkessidis.

Het is ook een beetje symbolisch: dit is het eerste grote festival, weliswaar niet op volle capaciteit, dat terug kan plaatsvinden na dat moeilijke coronajaar.

“Er was geen betere plek om deze toer te starten. Op een festival kom je alle lagen van de bevolking tegen, jong en oud. Daarom hebben we onze caravan hier laten halt houden. Het is ook een beetje symbolisch: dit is het eerste grote festival, weliswaar niet op volle capaciteit, dat terug kan plaatsvinden na dat moeilijke coronajaar. De mensen waren dolenthousiast en uitgelaten….misschien speelt dat wat in ons voordeel wanneer ik hen vroeg wat ze van de VRT vonden (lacht)”, reageert Siska Schoeters.

De caravan trekt de volgende dagen en weken verder door het Vlaamse land. Locaties die op de planning staan zijn onder meer een ziekenhuis, een abdij, een legerkazerne, een recreatiedomein enz.

Samen met een wetenschappelijk, representatief onderzoek door de VRT-studiedienst bij 2500 Vlamingen vormt deze toer door Vlaanderen een solide basis voor de VRT om het toekomstige beleid vorm te geven. 

De komende dagen zal de toer o.a. nog halt houden in Halle, Aartselaar, Leuven en Antwerpen.

Kom langs

  •  Dinsdag 6/7 (9-13 uur) - Skatepark De Bres in Halle
  • Donderdag 8/7 (9-13 uur) - Cleydael Golf & Country Club in Aartselaar
  • Maandag 12/7 (14-18 uur) – Open Gym in Leuven (onder het viaduct van de E314 in Wilsele)
  • Woensdag 14/7 (9-13 uur) – Brocantwerpen op de Grote Markt in Antwerpen
Dossier: Jouw VRT

Meer over Jouw VRT

Siska Schoeters geeft in Werchter startschot van ‘Jouw VRT’

VRT lanceert ‘Jouw VRT’