maandag 27 december 2021
27 december 2021

2021, het jaar... waarin je dit kon vinden op deze site

27 december 2021 -  In 2021 kon je op vrt.be een aantal exclusieve reeksen volgen en een kijkje nemen achter de schermen van de publieke omroep. We kijken even terug.

De collega’s

Bij de VRT werken niet alleen journalisten maar ook redacteurs, ingenieurs, juristen, ... Elke collega heeft een eigen expertise en verhaal. In De collega’s portretteren we om de twee weken een andere collega. Volg de reeks op ons YouTube-kanaal.

Videospeler inladen...

90 jaar publieke omroep

Op 18 juni 1930 werd het NIR, het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep, opgericht. Op 1 februari 1931 volgde de eerste radio-uitzending. De publieke omroep werd in het academiejaar 2020-2021 dus 90 jaar oud. De redactie van vrt.be ging langs bij een aantal oudgedienden om te vragen hoe belangrijke omroepthema’s zoals informatie, educatie, taal diversiteit en cultuur in de loop der jaren werden ingevuld.

Videospeler inladen...

Dagopdag

Van 15 juli tot 31 december doken we terug in de tijd, met nostalgische, grappige of legendarische fragmenten uit het VRT-archief. Wat zond de publieke omroep uit op deze dag?

Videospeler inladen...

Op weg naar 65e Eurovisiesongfestival

In mei 2021 was er de 65e editie van het Eurovisiesongfestival. Journalist André Vermeulen dook voor vrt.be in het rijke VRT-archief. Hij ging op zoek naar de meest markante preselecties en Belgische inzendingen uit 65 edities van de liedjeswedstrijd.

Videospeler inladen...

Een blik achter de schermen

Af en toe gaan we op zoek naar hoe radio- en televisieprogramma’s gemaakt worden. Zo konden we onder meer deze bijzondere blikken achter de schermen werpen.

Wie zit er in het oortje van onze journaalankers?

Onze journaalankers en reporters ter plaatse krijgen vaak op de valreep instructies van de stem in hun oortje. Maar wie is die stem? En wat wordt er gezegd?

Videospeler inladen...

De stem achter het scherm: waarom werkt Ketnet vaak met Vlaamse dubbing?

We namen een kijkje bij de Vlaamse dubbing van de Ketnetreeks Find me in Paris.

Videospeler inladen...
Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1

Chloë van de Klantendienst: ‘Zo klinkt het net of de beer van ‘De droomfabriek’ Maurice van de Kampioenen heeft aangerand’

Chloë van de Klantendienst: ‘Als roepen en tieren slecht zou zijn voor je hart, dan had de farmaceutische industrie Kamp Waes gesponsord’

Chloë van de Klantendienst: ‘Maak eens grappen over andere ‘proventies’, Bart’

Thuis blijft ook even thuis

Chloë van de Klantendienst: ‘We willen het weer zien. Niet je hond, 4x4 of kleinkinderen’

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Chloë van de Klantendienst: ‘Voorlopig hebben we geen andere klachten over dit vleselijk aspect ontvangen’