vrijdag 03 juni 2022
03 juni 2022

'Twee zomers' wereldwijd beschikbaar

3 juni 2022 - 'Twee zomers' is  nu wereldwijd (buiten België) beschikbaar op Netflix. Zo kan de Vlaamse fictiereeks  222 miljoen abonnees in 190 landen  bereiken. 

© VRT - Brecht Vanhoenacker

De serie werd begin dit jaar uitgezonden op VRT/Eén, en is in België nog steeds op VRT NU - ook met audiodescriptie - te bekijken. 

Vlaamse fictie scoort in buitenland

Nadat VRT kon aankondigen dat de Canvas-reeks Albatros door de Amerikaanse publieke omroep PBS werd gekocht, is nu ook de Eén-reeks Twee zomers wereldwijd beschikbaar via Netflix. De Vlaamse fictiereeks kan daarmee 222 miljoen abonnees  bereiken in maar liefst 190 landen.

Het is de eerste keer dat een Vlaamse reeks op Netflix in zoveel talen (11) gedubd en ondertiteld (30) wordt. 

Bekijk de trailer in het Spaans

Bekijk de trailer in het Engels

Bekijk de trailer in het Portugees

Over de reeks

De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden wiens vertrouwen in elkaar op de proef wordt gesteld wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar eerder is gebeurd. De reeks speelt zich af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren negentig. 'Twee zomers' kan uitpakken met ronkende namen als Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. Hun jongere zelf in de jaren negentig wordt vertolkt door acht nieuwe talenten: Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder.

Het scenario van 'Twee zomers' werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van Over water slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts nam zelf de regie voor zijn rekening, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie was in handen van Kato Maes.


'Twee zomers' is een productie van Panenka voor Eén, in coproductie met Netflix. De reeks komt tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Franse Tax Rebate voor Internationale Producties, in samenwerking met Année Zéro. De internationale distributie wordt verzorgd door FranceTV Distribution

Bekijk de reeks  op VRT NU .
Ook beschikbaar met audiodescriptie.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'