Reclameregie

Voor de werving van reclame en sponsoring steunt de VRT op twee reclameregies. Voor de werving van radioreclame en van radio- en televisiesponsoring is dit de Var: een 100% dochteronderneming van de NV VRT. Voor de commercialisering van digitale producten is dit Pebble Media.

VAR

Var is een mediaregie die het reclameaanbod en nevenproducten van mandaatgevers marketeert. Var verkoopt mediaconcepten en reclameruimte aan klanten en prospecten om maximaal rendement te bewerkstelligen voor klanten, mandaatgevers en aandeelhouder.

De NV VAR werd in 1990 opgericht als een naamloze vennootschap en is vandaag een 100% dochteronderneming van de VRT.

Var staat in voor de verkoop van bepaalde vormen van commerciële communicatie, zoals radioreclame, radio- en televisiesponsoring, en de commercialisering van de websites (via Pebble Media). 

Verder verkoopt Var ook ruimte voor boodschappen van algemeen nut. Op die manier realiseert de Var een gedeelte van de eigen inkomsten van de VRT. 

Daarnaast is Var deels aandeelhouder van Pebble Media, dat onder andere de commercialisering van de VRT-websites verzorgt.

Var maakt ook deel uit van The Radio Group, die de vier radioregies in ons land groepeert. Op internationaal vlak is Var een actief lid van egta, de vakvereniging van audiovisuele regies in Europa.

Videospeler inladen...

Pebble Media

Pebble Media is een coöperatie van premium digitale media, die instaat voor het ten gelde maken (monetization) van de digitale media assets van haar mandaatgevers. Pebble Media marketeert en verkoopt digitale reclameconcepten, en aggregeert/integreert technologieën & diensten, om zowel direct als indirect, een maximaal rendement te garanderen voor zijn klanten, mandaatgevers en aandeelhouders.

Pebble Media werd in 2009 opgericht als een naamloze vennootschap. Vandaag zijn de aandeelhouders NV VAR en Telenet.

De commercialisering van de VRT-websites is in handen van Pebble Media, een onlineregie waarvan VAR aandeelhouder is (VAR is een 100% dochteronderneming van VRT). Pebble Media verzorgt de commercialisering van het online-aanbod van de VRT en een aantal andere sterke mediaspelers in Vlaanderen. 

Predicube

Predicube was van 29 augustus 2018 tot 11 september 2020  een 100% dochteronderneming van VAR. 

Predicube staat voor Predicting Costomer Behaviour. De start-up is een spin-off van onderzoeksbureau imec en de Universiteit van Antwerpen.

De onderneming werd ontbonden en vereffend in september 2020.

Gerelateerd