#STEMhelden

VRT, het STEM-platform en Technopolis zetten samen hun schouders onder #STEMhelden. Met deze campagne willen ze verschillende STEM-profielen en -beroepen positief in de kijker zetten. 

Of ze nu in de ban zijn van robots, een fascinatie hebben voor technologie of willen bouwen aan een betere wereld: voor kinderen zijn er redenen genoeg om te kiezen voor een STEM-opleiding in het secundair onderwijs.

De #STEMhelden-campagne heeft als doel om de verschillende STEM-profielen en -beroepen positief in de kijker te zetten. Verschillende Vlaamse bedrijven en sectoren hebben immers nood aan STEM-profielen. Om op termijn nog meer geschikte kandidaten op de arbeidsmarkt te hebben, moeten kinderen hun weg vinden naar STEM-opleidingen.

Video player inladen...

Wat is STEM?

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Bij STEM denken we niet alleen aan ingenieurs en programmeurs, maar ook aan nieuwe technieken in land- en tuinbouw, moderne apparatuur die levens redt in ziekenhuizen en het computerscherm dat ervoor zorgt dat je deze tekst online kan lezen.

Kindreporters

Om STEM aantrekkelijk te maken, promoten de initiatiefnemers vrouwelijke rolmodellen in verschillende technische en technologische beroepen en sectoren. Dat doen ze op maat van kinderen van de 3de graad van het lager onderwijs, met korte video’s en kindreporters.

Of het nu in de hout-, voedings-, zorg-, media- of chemische sector is: de kindreporters ontdekken op welke plekken STEM-profielen het verschil maken. Ze ontmoeten zowel denkers als doeners, die het maatschappelijk belang van STEM benadrukken.  

Met deze video’s willen de initiatiefnemers scholieren en ouders helpen bij de studie-oriëntatie naar het middelbaar. Daarnaast dienen de filmpjes ook als extra hulpmiddel voor middelbare scholen om hun STEM-richtingen te promoten en te concretiseren. 

Bezoek de website

Alle video's worden door de drie partners verspreid. Daarnaast worden ze gebundeld op de website van Technopolis, waar ook gelinkt wordt naar andere interessante en relevante STEM-content.

Ga naar de webpagina van #STEMhelden.

Bekijk hieronder al enkele reportages:

Video player inladen...
Video player inladen...
Video player inladen...
Video player inladen...
Video player inladen...
Video player inladen...

Gerelateerd