donderdag 27 april 2023
27 april 2023

Het Hoge Noorden scoort in Nederland

Fijn nieuws uit Nederland: hun versie van het Eén-programma Het Hoge Noorden scoort ontzettend goed. Het Hoge Noorden wordt momenteel uitgezonden op NPO1 en wordt wekelijks door meer dan 1,5 miljoen Nederlanders gevolgd.

© VRT

Na het Vlaamse succes van dit format, dat werd ontwikkeld door Annemie Struyf en regisseur Kristel Waterloos in huis bij VRT, wordt het nu dus ook buiten de landsgrenzen gesmaakt. Bij ons konden de twee seizoenen rekenen op gemiddeld 1.073.875 kijkers (Live+7, 4+) in totaal.

Het succes van Het Hoge Noorden in Nederland verrast me niet helemaal, want onze eigen versie op Eén werd al massaal door de Nederlanders bekeken. Op mijn sociale media was het overduidelijk: de respons uit Nederland was enorm, enthousiast en hartverwarmend. Kristel Waterloos en ik hebben het format helemaal zelf bedacht en vorm gegeven. We hebben met de Nederlanders ook onze “keukengeheimen” gedeeld, tips en adviezen gegeven om hun eigen versie uit te werken. Dan doet het deugd om te merken dat ons format nu zo aanslaat bij de noorderburen. We zijn blij en trots dus. Zelf zijn we nu volop bezig met het uitwerken van onze derde reeks van Het Hoge Noorden. Beloofd: dat worden weer unieke, straffe en verrassende verhalen.”

Annemie Struyf
Drone beeld Annemie Struyf

“Ruim 1,5 miljoen Nederlanders kijken wekelijks naar Het Hoge Noorden, vakkundig gepresenteerd door Dionne Stax. Het is een programma met aandacht voor stellen en gezinnen die kiezen voor een nieuw bestaan in de prachtige natuur, ver weg van onze hectische maatschappij. Zij leven een leven waar veel mensen geregeld naar verlangen of – in elk geval – bewondering voor hebben. Het Hoge Noorden inspireert, vermaakt én ontspant.”

Jan Slagter, directeur Omroep MAX

Het Hooge Noorden

In Het Hoge Noorden trekt Annemie Struyf (in de Vlaamse versie) door Noorwegen, op bezoek bij landgenoten die in het Hoge Noorden een nieuw leven willen beginnen. Dat verhuizen loopt niet altijd van een leien dakje. Want emigreren naar een wondermooi, maar heftig land als Noorwegen is sowieso geen makkelijke opdracht. “Waarom verhuizen jullie naar het noorden en de koude, terwijl jullie ook naar het zuiden en de zon kunnen trekken?” is de grote vraag die nieuwkomers in Noorwegen vaak krijgen. Toch kiezen vele Vlamingen voor een leven daar.

Net als met haar succesvolle reportagereeksen in Frankrijk en Spanje geeft Annemie met Het Hoge Noorden een verrassende en hartverwarmende inkijk in de diepgewortelde cultuur en het adembenemende natuurschoon van de Noren. Het Hoge Noorden is vooral een meeslepende reeks over dromen en verlangens, vallen en opstaan, en weer verder gaan.

Het resultaat is een hartverwarmende reeks, in een verbluffend decor van fjorden, sneeuw, ijs en noorderlicht. Op Eén waren er al twee succesvolle seizoenen te zien, Annemie werkt momenteel aan het derde seizoen van de reeks.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Interne en externe producties

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud

Media Invest Vlaanderen investeert mee in animatiestudio Fabrique Fantastique Groep

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen