woensdag 26 juli 2023
26 juli 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?

De zomer is bijna halfweg, maar er staat nog van alles op het programma tijdens de Muziekzomer van VRT. We willen dat iedereen daarvan kan genieten, ook mensen die slechtziend, slechthorend of minder mobiel zijn. Ontdek hier hoe we dit doen. 

Muziekliefhebber of toch eerder een boekenwurm? Wie je ook bent, er is voor ieder wat wils tijdens de Muziekzomer van VRT. VRT 1 en Radio2 slaan opnieuw de handen in elkaar voor het grootse, jaarlijkse muziekfeest Zomerhit 2023. Bij alle Zomerhit-optredens is er een podium voor rolstoelgebruikers voorzien. Bij de opname op 2 augustus zijn er ook twee tolken Vlaamse Gebarentaal aanwezig. Zij tolken het hele programma. Ja, zelfs de mopjes van presentatoren Niels Destadsbader en Siska Schoeters worden vertaald.

Zin in een voorsmaakje? In deze video stelt onze tolk de titels van de twintig Zomerhit-genomineerden voor in Vlaamse gebarentaal. Herken jij ze?

Ook de iets jongere boekenlezers komen aan hun trekken. Op 2 augustus is er aan de Belgium Pier in Blankenberge een live voorleessessie van de VRT-voorleesclub. Onze enthousiaste voorlezers worden dan ook bijgestaan door een Karrewiet-tolk Vlaamse Gebarentaal.

Bij de Ketnet Zomertour is er ook elke keer een zone voor de rolstoelgebruiker vlak voor het podium. Op 15 augustus zullen er ook twee tolken Vlaamse Gebarentaal aanwezig zijn tijdens de Ketnet Zomertour in Roeselare. Zo kan iedereen genieten van de concerten van #LikeMe, de Ketnetband en andere spectaculaire optredens.

Tot binnenkort?

Ontdek hier meer over onze toegankelijke Muziekzomer in samenwerking met Vlaams expertisecentrum Inter. En vergeet natuurlijk niet te stemmen op jouw Zomerhit 2023.

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023