dinsdag 17 augustus 2021
17 augustus 2021

Najaar met juiste mix van uitdagende, ontspannende en verrassende programma's

17 augustus 2021 - Vanaf 30 augustus luiden Eén en Canvas het najaar in. Beide netten blijven inzetten op de succesvolle mix van uitdagende, ontspannende en verrassende programma’s. Daarnaast zoeken Eén en Canvas nog meer naar de ideale manier om hun content bij de gebruiker te brengen. 

© Geert Van Hoeymissen

Alle programma’s zijn zowel lineair als via VRT NU on demand te bekijken. Dat online platform blijft de plek voor iedereen om zijn of haar favoriete verhalen te vinden, en zet dit najaar nog meer in op gebruiksgemak en extra content.

Eén

Eén brengt ook dit najaar verhalen van dichtbij die kijkers raken, doen nadenken en doen dromen. Ook nu is het net er voor alle Vlamingen.
Opnieuw brengt Eén thema’s tot bij de kijker waar we vaak niet over durven spreken, met het langverwachte nieuwe seizoen van Taboe met Philippe Geubels. We verkennen onbekend terrein in het nieuwe Het hoogste bod, dat een blik achter de schermen geeft bij veilinghuizen. Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham verleggen samen met de kijkers hun grenzen in De tijd van ons leven. Wim Lybaert duwt de pauzeknop in met De Columbus. Er is ook plaats voor feest met het tiende seizoen van Iedereen beroemd

En Eén doet iedereen op het puntje van zijn stoel zitten met de strafste Vlaamse fictie, zoals het nieuwe Onder vuur en Undercover.

Meer over het aanbod van Eén in het najaar

Canvas

Canvas pakt dit najaar opnieuw uit met een onderscheidend aanbod voor kijkers die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en zelfreflectie. Canvas biedt hen compromisloze kwaliteit zonder toegevingen op het vlak van diepgang en scherpte.
Wie dit najaar naar Canvas kijkt, mag rekenen op de vertrouwde dagelijkse duiding en achtergrond, maar ook op reeksen over grote thema’s en hete hangijzers zoals de arbeidsmigratie (Kinderen van de migratie) en de klimaatverandering (Wat houdt ons tegen?). 
Canvas brengt beklijvende human interest-verhalen uit de sportwereld (Het Scheldepeloton en De prijs van de winnaar), maar ook kunst en cultuur van eigen bodem in De Toots Sessies en een reeks over beloftevolle vrouwelijke artiesten.
Er is spraakmakende internationale fictie, zoals de nieuwe series Vigil en The Interrogation en nieuwe seizoenen van Killing Eve en The Handmaid’s Tale. Eigen en buitenlandse documentaires bieden de kijkers een blik op de wereld.

Meer over het aanbod van Canvas in het najaar

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas: “Ik kijk ernaar uit om met de hele ploeg van Eén en Canvas het nieuwe TV-seizoen in te vliegen. We brengen dit najaar een mooie, complementaire mix van programma’s die zowel jong als oud bekoren. Ik ben heel tevreden met waar beide netten nu staan. Ik wil doorgaan op deze succesvolle weg, maar ook verder evolueren en van de uitdagingen die eraan komen, opportuniteiten maken. De lat hoog houden, sterke programma’s brengen waar je graag naar kijkt, en die ook een impact hebben. Blijven inzetten op een breed bereik bij jong en oud. En ons publiek ook digitaal bereiken. Daarom is VRT NU zo belangrijk: je kan er al onze programma’s op één plaats vinden en ze bekijken waar en wanneer je maar wil. Bovendien bieden we er ook extra content aan. VRT NU zet vanaf dit najaar extra in op meer gebruiksgemak en een uitgebreid aanbod. Daardoor wordt het voor de kijkers nog meer hét platform om van hun favoriete verhalen te genieten.”

VRT NU zet vanaf dit najaar extra in op meer gebruiksgemak en een uitgebreid aanbod. Daardoor wordt het voor de kijkers nog meer hét platform om van hun favoriete verhalen te genieten.”

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas

VRT NU - nog gemakkelijker genieten van alle favoriete programma’s

Eén en Canvas willen hun content op de beste manier tot bij de gebruiker brengen. Het lineair kijken blijft hoog, maar andere vormen nemen opvallend toe. Daar speelt VRT NU een belangrijke rol in: hét platform bij uitstek waar iedereen terecht kan voor zijn of haar favoriete verhalen. Steeds meer mensen vinden de weg naar VRT NU: na de mooie groei in 2020 zit het platform voor 2021 (cijfers tem juli) al aan 91 miljoen starts, dat is maar liefst 36% meer dan dezelfde periode vorig jaar. 

Het online platform blijft verder evolueren: dit najaar komt VRT NU met een first screen app, zodat het voor de gebruikers nog makkelijker wordt om van hun favoriete content te genieten. Deze first screen app zal in fases worden uitgerold. Vanaf september wordt de app geïmplementeerd op Android TV. In de loop van dit jaar en 2022 zal deze via de Telenet TV-box en Proximus TV-box beschikbaar zijn en kunnen ook Samsung TV- en Apple TV-gebruikers de first screen app van VRT NU gebruiken.

On demand audio

Daarnaast bundelt VRT NU binnenkort alle video- en audiocontent in één app. Het platform zal dus ook on demand audio brengen. Zo wordt VRT NU dé plek waar iedereen een hele dag terecht kan, van een podcast bij het opstaan tot een aflevering van de favoriete serie ‘s avonds. Verschillende programma’s versterken elkaar in beeld en audio – denk maar aan #weetikveel, waar de al succesvolle podcast een extra boost kreeg dankzij het Eén-programma.

Openbare omroep-algoritme

Het openbare omroep-algoritme van VRT NU blijft cruciaal voor de VRT. Dat algoritme schotelt de gebruikers een interessante en relevante mix voor van allerlei soorten programma’s, zodat ze verschillende genres ontdekken die bij hun interesses kunnen aansluiten. Nu al het video-en audioaanbod gebundeld wordt in VRT NU, kan de Vlaming nog makkelijker zijn weg vinden van het ene naar het andere en op basis van zijn kijk- en luistergedrag interessante en uitgebreidere aanbevelingen krijgen.

Web only programma’s en extra content

De netten bieden via VRT NU nieuwe web only programma’s en extra content aan bij de lineaire uitzendingen. De VRT zet hierbij extra in op content specifiek gericht op jongeren, die veel gebruik maken van VRT NU. Aansluitend op het Eén-programma Onverwacht met Iluna Planckaert maken Eén en MNM samen de web only reeks Meer onverwacht, een talkshow met Lotte Van Wezemael en Iluna die dieper ingaat op thema’s rond seksualiteit waar jongeren van wakker liggen. 

In de nieuwe web only reeks I aime who I am komen jongeren met een uitgesproken uiterlijk aan het woord over body positivity. 

Ook fictie heeft zijn plaats: later dit najaar brengt VRT de humoristische reeks Match op VRT NU, met in de hoofdrollen Rob Van Impe (Youtuber Average Rob), Clara Cleymans en Nico Sturm. 

Klik hier voor meer informatie over het web only-aanbod van VRT NU

Integrale reeksen meteen op VRT NU

Canvas biedt daarnaast verschillende reeksen meteen in boxset (integraal) aan via VRT NU. 

In het kader van de reeks Kinderen van de migratie brengt Canvas via VRT NU extra verhalen en getuigenissen van jongeren rond migratie. 

En wie zich wil voorbereiden op het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale kan ook de eerdere seizoenen op VRT NU vinden.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Het ABC van VRT met de K van ... Klantendienst: “In 2023 alleen al behandelde de klantendienst in totaal 31.429 contacten”

Chloë van de Klantendienst: ‘Bij een nucleaire ramp ligt het antwoord van VRT in lijn met de Vlaamse Canon’

Jaarverslag 2023: een sterk rapport in een uitdagend jaar

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

Bijna 2000 nieuwsgierigen op VRT-werf

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep