Het najaar 2021 van Canvas

17 augustus 2021 - Terzake en De afspraak zijn er opnieuw op volle kracht vanaf maandag 30 augustus. Zij blijven het fundament van de Canvas-avond.  

Collage van Canvasprogramma's najaar 2021

Ook Extra time geeft die dag de aftrap voor een nieuw seizoen, met Frank Raes nog als anker tot het einde van het jaar. De ideale wereld  is er terug vanaf dinsdag 31 augustus en De afspraak op vrijdag  vanaf 10 september (op 3 september is er de Memorial Van Damme). Daarnaast zijn er heel wat gloednieuwe titels en nieuwe reeksen van vaste waarden. Een overzicht:

Canvas pakt relevante thema’s aan en schuwt de hete hangijzers niet. Kinderen van de migratie vertelt voor het eerst op televisie het volledige verhaal van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog.
In Het leven in kleur peilt Karine Claassen zonder taboes naar discriminatie en racisme in ons onderwijs, justitie, media, en in ons allemaal. 
Wat houdt ons tegen? is een reeks van Jill Peeters over de oorzaken van de klimaatverandering, wat we eraan kunnen doen en wat ons daarbij tegenhoudt.
In Op slot onderzoekt Michael Van Droogenbroeck de gevolgen van de coronacrisis voor onze economie aan de hand van getuigenissen van ondernemers en beleidsmakers.

Op het kruispunt van sport en human interest reconstrueert Het Scheldepeloton het soms hobbelige en kronkelige parcours van vijf jonge wielrenners die het wilden maken als prof. De prijs van de winnaar toont de keerzijde van het leven van topsporters en de impact van hun extreme inzet op hun mentale welzijn.

Borderline is een serie auteursdocumentaires over grenzen en wat die doen met landschappen, gemeenschappen en mensen. En Mademoiselle Andrée vertelt het verhaal van de ondergedoken joodse kinderen in België.

Cultuur komt aan bod in een nieuwe reeksen van Alleen Elvis blijft bestaan (met onder meer Stefaan Hertmans en Stephen Fry) en Winteruur (onder andere Bent Van Looy en Dirk Brossé). Isolde Lasoen volgt in She's lost in music zes vrouwelijke artiesten van bij ons die hun weg zoeken in de nationale en internationale muziekscene. Er komt ook een nieuw seizoen van De Toots Sessies waarin Canvas Vlaamse artiesten een podium geeft én een duwtje in de rug. Het wordt opnieuw een kleurrijke mix van stijlen en genres, zowel muziek als podiumkunsten.

Canvas heeft een neus voor spraakmakende fictie uit het buitenland. Ook dit najaar kunnen we weer uitkijken naar een aantal straffe reeksen, zowel van Amerikaanse makelij als Britse, Noorse, Deense en zelfs IJslandse. Zo is er de intrigerende en experimentele Amerikaanse ‘true crime’ reeks The Interrogation, de Britse misdaadreeks Vigil (van de makers van Line of Duty en Bodyguard)  en de Noorse Sami-reeks Outlier. Daarnaast ook vervolgreeksen van Killing Eve (reeks 3), Exit (reeks 2) en The Handmaid’s Tale (reeks 4).

Het filmaanbod van Canvas staat garant voor kwaliteit en verscheidenheid: topfilms van grote regisseurs met steracteurs, maar ook minder bekende pareltjes uit alle hoeken van de wereld. Van het Koreaanse prijsbeest Parasite van Boon Joon Hoo (vier Oscars, de Gouden Palm en twee Bafta’s) tot de Ijslandse ecologische comedy Woman at War van Benedikt Erlinsson.

Dossier: Bedrijfsinformatie
dinsdag 17 augustus 2021
17 augustus 2021

Meer over Bedrijfsinformatie

Chloë van de Klantendienst: ‘Is het aan de VRT om de taalsamenstelling in Brussel te veranderen?’

Radio 1 lanceert podcast: Het Geheugen van de Mug

Van de Oscars naar Canvas: hoe komen internationale topfilms bij jou op het scherm?

VRT NU zet 32 'Echo’-afleveringen online

De VRT ondertekent samen met 30 bedrijven en organisaties charter voor digitale inclusie

Chloë van de Klantendienst: ‘Persoonlijk vind ik Baard Schols erg sexy’

Minister Dalle hervormt Raad van Bestuur VRT

Ketnet: straffe fictie, jonge Planckaerts en prikkende beestjes