donderdag 27 oktober 2022
27 oktober 2022

Leuke boekenevenementen in Vlaanderen tijdens de maand november

November is Boekenmaand bij VRT. Er is voor elk wat wils, maar ook verspreid over Vlaanderen schieten alternatieven voor de klassieke boekenbeurs uit de grond. De herfst blijft een momentum voor de boekenliefhebbers.

Boektopia 2021

We zetten alle boekenevenementen die in november plaatsvinden voor jou op een rijtje. Ontdek en lees mee!

Boektopia in Kortrijk Xpo

affiche boektopia

Van 29 oktober tot 6 november in Kortrijk Xpo

Lezen doet beleven. En van 29 oktober tot 6 november nog wat meer, live in Kortrijk Xpo. Na een driedaagse light versie vorig jaar, vindt dit najaar een full editie plaats van Boektopia. Negen dagen lang wordt lezen een beleving in de zalen van Kortrijk Xpo bij de geur van nieuwe en vers gesigneerde boeken hangt. De ideale uitstap voor jong en al wat langer jong.

Er staan meer dan 200 activiteiten op de planning: signeersessies, voorstellingen, voorleessessies, podcasting … Iedere dag zit vol variatie. Toch kom je op bepaalde dagen net iets meer aan je trekken als young adult, leerkracht, lifestyle lover of non-fictie factchecker dankzij de zes themadagen van Boektopia 2022.

Bij MNM en Radio 2 kan je Boektopia in Kortrijk van dichtbij meevolgen tijdens de live-uitzendingen. 

Ontdek meer op boektopia.be

Feest van het boek bij Standaard Boekhandel

Affiche feest van het boek

Van 28 oktober en 6 november

Het einde van het jaar nadert en dus kijken we met z’n allen uit naar dagen vol gezelligheid, liefde en cadeautjes met vrienden en familie. En boeken natuurlijk! Nog altijd het meest geliefde en meest gewaardeerde cadeau dat je kan bedenken.

Daarom zet Standaard Boekhandel die boeken graag nog eens in de bloemetjes, samen met hun auteurs en de mensen die ze tot bij jou brengen. Tijdens het jaarlijkse ‘Feest van het Boek’ bruisen al de Standaard Boekhandel-winkels van het literaire leven met events, signeersessies, voorstellingen en ontelbare lees- en geefsuggesties waaronder dé 60 must-haves van het afgelopen jaar.

Ontdek meer op standaardboekhandel.be 

Voorleesweek

affiche voorleesweek

Van 19 tot 27 november

Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Want voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn.

Heel wat bibliotheken, scholen, kinderdagverblijven, boekhandels en cultuurcentra doen mee met de Voorleesweek en organiseren voorleesactiviteiten.

Ontdek alles over de activiteiten op voorleesweek.be 

Dossier: Boeken

Meer over Boeken

Ontdek de shortlist van de Boon en stem op jouw favoriet

Ilja Leonard Pfeijffer, Elvis Peeters en Joke van Leeuwen: dit zijn de 30 kanshebbers op de literatuurprijs de Boon

Read this! MNM lanceert tweede seizoen van podcastreeks over boeken met Shania Gooris

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Welke aandacht besteedt VRT aan boeken?

De 3 winnaars van de voorleesweek-wedstrijd van Iedereen Leest en VRT

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Lees mee met de boekenclub van Thuis!