donderdag 15 december 2022
15 december 2022

Bibliotheken over heel Vlaanderen vlammen mee met De Warmste Week

De Warmste Week staat voor de deur. Het thema dit jaar is kansarmoede. In de week voor kerst, van 19 tot en met 24 december, maken Stubru en MNM non-stop live radio vanuit Hasselt en worden overal in Vlaanderen acties georganiseerd ten voordele van het De Warmste Week Fonds. Ook de Vlaamse bibliotheken doen mee! Ontdek hier welke acties zij op poten zetten. 

De warmste boekenverkoop

Regelmatig maken de bibliotheken ruimte vrij in hun rekken voor nieuwe boeken. Tussen die afgevoerde boeken zit nog heel wat mooi materiaal dat een tweede leven krijgt dankzij DWW-boekenverkoop. Benieuwd of een bibliotheek in jouw buurt deelneemt? Neem dan een kijkje in onderstaand lijstje.

Bibliotheek van Knokke-Heist

Van 23 tot en met 26 november houdt de bib van Knokke-Heist een grote verkoop van tweedehands bibliotheekmaterialen.

Bibliotheek Keerbergen 

Tussen 10 en 24 december kan je boeken, cd's en dvd's kopen tegen voordelige tarieven in de bibliotheek van Keerbergen.

Bibliotheek Berchem

In bibliotheek De Poort in Berchem kan je tussen 8 november tot 17 december tweedehands materiaal kopen aan 1 vlammende euro per boek.

Universiteitsbibliotheek Hasselt 

Op zoek naar vers leesvoer? Dan moet je 12 en 13 december op de Agora zijn, want de Universiteitsbibliotheek van Hasselt organiseert een tweedehands boekenbeurs t.v.v. de Warmste Week. 

Bibliotheek Vlerick Business School Gent

Op 19 december kunnen studenten, professoren en geïnteresseerden oude of dubbele boeken van de Vlerick collectie kopen. 

KADOC Leuven

Voor tweedehands boeken voer religie, cultuur en samenleving kan je op 16, 17 en 18 december terecht bij KADOC, het documentatie- en onderzoekscentrum van de KU Leuven.

Leercentrum Thomas More Lier

Tussen 5 en 22 december vindt een boekenverkoop plaats in het leercentrum van de Thomas More Hogeschool op de campus Lier. Afgevoerde materiaal zijn verkrijgbaar aan €1 per stuk.  

Andere acties

Bibliotheek van Waregem

De bibliotheek van Waregem organiseert tussen 15 tot 22 december 'De Warmste Bibbar' waar alle bezoekers welkom zijn. Het kinderkoor en grimeurs zullen voor sfeer en gezelligheid zorgen.

Bibliotheek Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen KU Leuven

De bibliotheekmedewerkers van KU Leuven Bibliotheken Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen hebben hun kantoorplantjes het hele jaar door zo in de watten gelegd dat ze een overvloed aan stekjes hebben. Ze vlammen dan ook graag mee tegen kansarmoede met de warmste plantjesverkoop tussen 11 en 22 december! Geef jij hun babyplantjes een warme thuis?

Bibliotheek Zemst

Op 20 december organiseert de bibliotheek van Zemst een ontspannend klankconcert. Terwijl je comfortabel neerligt op een matje, onder een dekentje, weven drie muzikanten allerlei zachte klanken rondom je. Je wordt ondergedompeld in een heerlijk klankbad. Inschrijven kan via de website.

Bibliotheek Leuven Tweebronnen

Op 16 en 17 december organiseert bibliotheek Tweebronnen in Leuven een vlammende kerstmarkt met ambachtelijke producten en animatie voor kinderen.

Dossier: Boeken

Meer over Boeken

Shortlist van de Boon 2023. Stem en maak kans op een weekendje Gent

Veellezer

Bibliotheken over heel Vlaanderen vlammen mee met De Warmste Week

Boekentips voor de Warmste Week: deze tien klassiekers openen je ogen voor kansarmoede

De longlist van de Boon is bekend! Dit zijn de kanshebbers

Deze bekende gezichten doen mee aan de Voorleesweek - jij ook?

Lees mee met de boekenclub van Thuis!

Radio 2, MNM en Canvas live vanop Boektopia in Kortrijk