donderdag 27 oktober 2022
27 oktober 2022

Radio 2, MNM en Canvas live vanop Boektopia in Kortrijk

Radio2 en MNM zijn van de partij met live-uitzendingen vanop Boektopia. Joris Hessels maakt zelfs een VRT MAX-special van het Canvas-programma Taxi Joris met het schrijversduo Nicci French. 

Vorig jaar vond de eerste editie van het boekenevenement Boektopia plaats in Kortijk Xpo. Toen nog een lightversie, nu gaan ze tijdens de herfstvakantie voor de volle negen dagen en vullen ze nog veel meer zalen met boeken en auteurs uit binnen- en buitenland. Radio2 en MNM zijn ook van de partij met live-uitzendingen vanop Boektopia. Joris Hessels maakt zelfs een VRT MAX-special van het Canvas-programma Taxi Joris met het schrijversduo Nicci French.

Radio 2

Op zaterdag 29 oktober, tussen 13u en 16u, zendt Radio2 Weekend live uit vanop Boektopia met Caren Meynen. Zij krijgt bezoek van Marc De Bel, Ingeborg en Wim Lybaert.

Tijdens de Radio2 80, 90 & nilliesweek besteedt Anja Daems op maandag 31 oktober, tussen 9u en 12u, veel aandacht aan boeken vanuit de Radio2-studio in Brussel. Schrijfster Mira Sys komt ook langs. Haar debuutroman 'De beschermelinge' is net uit. Hoe begin daar in godsnaam aan, een boek schrijven?

Dinsdag 1 november strijkt Radio2 opnieuw neer op Boektopia met Anja Daems, tussen 9u en 12u.

De laatste Radio2-live-uitzending vindt op donderdag 3 november plaats met Anja Daems tussen 20u en 22u tijdens Radio 2 Unwind. 

MNM

MNM Weekend gaat op vrijdag 4 november live vanop Boektopia met Alexandra Gadzina tussen 12u en 16u.

Bouger! Bouger! met Esther Nwanu en dj Voltage zorgt voor ambiance tijdens de silent disco van Boektopia op vrijdag 4 november tussen 16u en 19u.

Canvas

Joris Hessels maakt een VRT MAX-special van het Canvas-programma Taxi Joris. Hij brengt schrijversduo Nicci French van de luchthaven naar Boektopia in Kortrijk. En daar neemt Joris uitgebreid de tijd voor, want hij wil alles weten over de twee. De literaire thrillers die het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schrijft, zijn wereldwijd bekend en steevast enorme verkoopsuccessen.

Beleving op Boektopia

Verder kan je op Boektopia genieten van allerlei literaire activiteiten. Er vinden meer dan 400 voorstellingen, lezingen en signeersessies plaats. Nicci French en tal van internationale auteurs zullen langskomen in Kortrijk en er wordt ook heel wat af gefeest! Nicci French, Piet Huysentruyt, Geronimo Stilton, Hercule Poirot en FC De Kampioenen zullen hun verjaardagen vieren met een exclusief feestje waar jij bij kan zijn.

Negen dagen lang doet lezen beleven. Iedere dag zit vol variatie. Toch kom je op bepaalde dagen net iets meer aan je trekken, als young adult, leerkracht, lifestyle lover of non-fictie factchecker tijdens de themadagen.

Ontdek alles over het programma op boektopia.be

Dossier: Boeken

Meer over Boeken

Ontdek de shortlist van de Boon en stem op jouw favoriet

Ilja Leonard Pfeijffer, Elvis Peeters en Joke van Leeuwen: dit zijn de 30 kanshebbers op de literatuurprijs de Boon

Read this! MNM lanceert tweede seizoen van podcastreeks over boeken met Shania Gooris

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Welke aandacht besteedt VRT aan boeken?

De 3 winnaars van de voorleesweek-wedstrijd van Iedereen Leest en VRT

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Lees mee met de boekenclub van Thuis!