donderdag 27 oktober 2022
27 oktober 2022

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Op donderdag 28 september ging het nieuwe seizoen van ‘Leesbaar’ van start. Ook in dit tweede seizoen gaan Annelies en Joris de leesbaarheid van niet te missen boeken na, telkens op de laatste donderdag van de maand. Ze laten zich hierin bedienen door alle zenders en platformen van VRT. 

Annelies Moons en Joris Hessels

Is dat veelbesproken boek nu leesbaar of niet? Om een boek te kiezen, kun je afgaan op de cover, de achterflap, de naam en faam van de auteur. Of je laat je leiden door de bespreking van Chantal Pattyn in Pompidou of Phara de Aguirre in De Afspraak. Maar hoe leesbaar is dat boek nu echt? Annelies Moons en Joris Hessels helpen je van je keuzestress af.

Leesbaar volgens wie?

Annelies Moons 

Annelies Moons heeft een hart voor boeken en cultuur. 'Sommige mensen hebben voor ze zwanger zijn al een naam en een crèche, ik had al een volledige volle boekenkast voor de baby', zegt ze. De afgelopen jaren besprak ze bij Radio 1 heel wat boeken in 'Culture Club'. Daarnaast baatte ze, samen met haar man, een boekenwinkel en koffiebar uit in Antwerpen, waar ze enkel boeken verkochten die ze zelf hadden gelezen. Tegenwoordig maakt Annelies luisteraars ook wegwijs in eigenzinnige non-fictie bij 'Voorproevers'. De persoon bij uitstek dus, om te bepalen of al die boeken nu wel leesbaar zijn. 

Joris Hessels 

Joris Hessels is een acteur van opleiding. Naast theaterwerk maakt hij sinds 2015 televisie, voornamelijk voor Canvas. Met programma’s als 'Radio Gaga', 'De Weekenden' en 'Gentbrugge' houdt hij zich al een paar jaar bezig met het vertellen van (klein) menselijke verhalen. In 2020 bracht hij met Uus Knops ‘Een klein afscheid’ uit, een boek waarin hij verhalen over afscheid nemen bundelde. Daarnaast las hij vorig jaar mee voor in 'De voorleesclub' en tipte hij al meermaals boeken voor de VRT. Binnenkort vervoert hij in 'Taxi Joris' het wereldberoemde schrijversduo Nicci French. 

Elke laatste donderdag van de maand komt er een nieuwe aflevering online.

Volg alle programma’s tijdens VRT Boekenmaand op vrtmax.be/vrtleesmee.

Dossier: Boeken

Meer over Podcast

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Radio 1 viert Tom Lanoye met podcast 'Viva Lanoye'

VRT NWS-podcast ‘Waar is Zuster Gabrielle?’ haalt 1 miljoen starts en verplettert VRT-podcastrecord

Studio Brussel lanceert podcast 'Quiz quiz hoera!'

Sandermans Zaken: nieuwe MNM-podcast duikt in smartphones van BV’s

Hang aan Johan Op de Beecks lippen met tweede deel van 'De Franse Revolutie'

Sporza lanceert nieuwe podcast Wielerclub Wattage

'Waar is zuster Gabrielle?': VRT NWS onderzoekt verdwijningszaak uit 1982