woensdag 12 oktober 2022
12 oktober 2022

StuBru, MNM en Radio2 in het Wintercircus

Vanaf maandag 21 november is ook Studio Brussel prominent aanwezig in Gent. Fien Germijns en Thibault Christiaensen presenteren het ochtendblok vanuit het Sporza Wintercircus met extra veel aandacht voor het WK.

Fien Germijns en Thibault Christaensens

Studio Brussel in het Wintercircus

Tijdens het WK presenteren wij het ochtendblok van Studio Brussel vanuit het Sporza Wintercircus. Zo brengen wij heel de natie op temperatuur.”

Fien Germijns

Vanaf maandag 21 november is ook Studio Brussel prominent aanwezig in Gent. Fien Germijns en Thibault Christiaensen presenteren het ochtendblok vanuit het Sporza Wintercircus met extra veel aandacht voor het WK, boeiende gasten in de studio en de laatste nieuwtjes vanuit Qatar. 

Elke weekdag van 6 tot 9 uur, zolang de Rode Duivels in het tornooi zitten. Hopelijk tot ver in december dus.

MNM Straathelden

Wie weet ontdekken we zo wel de nieuwe Tessa Wullaert en Romelu Lukaku. "

Dorianne Aussems: “Voor alle youngsters die graag voetballen, gaan we met MNM een megagroot straatvoetbaltornooi organiseren. We gaan op zoek naar de jonge helden van het straatvoetbal en wie weet ontdekken we zo wel de nieuwe Tessa Wullaert en Romelu Lukaku. Ik ben keibenieuwd!”

Onder het overkoepelende WK-motto   #tisaanons organiseert MNM in de aanloop naar het WK een heus straatvoetbaltornooi: MNM Straathelden. Zo wil MNM jongeren actief betrekken bij de WK-beleving van de VRT, met als lichtende voorbeelden enkele Rode Duivels die zelf ook zijn beginnen voetballen op een pleintje of op straat. Denk maar aan Mousa Dembélé en Radja Nainggolan.

MNM Straathelden is een tornooi met korte wedstrijden voor U12-jarigen, U14-jarigen en U16-jarigen. Bij de U12 en de U14 voetballen de meisjes en jongens gemengd, bij de U16 jarigen spelen ze apart. Er zijn in totaal dus vier competities. De voorrondes vinden plaats op vrijdag 11 november in Ronse, zondag 13 november in Beringen en zondag 20 november in Vilvoorde.

De winnaars van die voorrondes in de diverse competities spelen op woensdag 23 november de finales in Vilvoorde. ​ ​
Inschrijven kan via www.straathelden.be.

Dorianne Aussems
Astrid Demeure © VRT - Joost Joossen

MNM-dj’s Dorianne Aussems en Astrid Demeure zijn de hosts en MC's ter plaatse. Zij brengen op MNM ook verslag uit over het tornooi (telkens van 10 tot 18 uur), tijdens live uitzendingen ter plaatse tussen 12 en 19 uur. Voor nog meer ambiance en de juiste beats zorgen naast DJ Masai een aantal voormalige winnaars van MNM Start to DJ zoals DJ Voltage en DJ5napback.

Radio2: FC Niels & Wiels en FC Wéldoeners

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje. Want straks zij we terug met FC Niels & Wiels op Radio 2 én op Eén. We voelen het nu al: ’t Is aan ons!”

Niels Destadsbader en Miguel Wiels in Rodeduivels-outfit

Het wordt stilaan een traditie: samen met de andere supporters van de Rode Duivels, trekken Niels Destadsbader en Miguel Wiels tijdens alle grote internationale voetbaltoernooien volop de voetbalkaart in FC Niels & Wiels. Live vanuit het Sporza Wintercircus in Gent stoomt het duo samen met hun gasten en tal van artiesten de Radio2-luisteraars klaar voor de matchen van de Rode Duivels. FC Niels & Wiels is er op elke wedstrijddag van de Duivels, van 10 tot 12 uur. Dus al zeker tijdens de groepsfase op woensdag 23 november, zondag 27 november en donderdag 1 december, en hopelijk ook nog vele keren daarna. Op Radio 2 én voor het eerst ook te zien op Eén en VRT MAX.

Niels Destadsbader

Maar er is meer. Radio2 wil tonen hoe het voetbal ook op andere niveaus mensen samenbrengt en verbindt. De campagne FC Wéldoeners is een zoektocht naar de strafste vrijwilligers die elke week het beste van zichzelf geven in een van de ruim 3700 plaatselijke voetbalclubs in Vlaanderen. Niels Destadsbader is het gezicht van de campagne. De mooiste ‘wéldoenersverhalen’ worden vijf weken lang voorgesteld tijdens de regionale uitzendingen van Radio2, vanaf woensdag 19 oktober. Tijdens het WK gaat Niels op bezoek bij een aantal clubs die een wéldoener naar voor hebben geschoven. Samen supporteren ze voor de Rode Duivels in de kantine van die vrijwilliger. Het resultaat krijgen we te zien in Villa Sporza.

Dossier: WK Voetbal

Meer over WK Voetbal

Audiodescriptie bij WK-wedstrijden van de Rode Duivels

Dit was 'supporter mee voor mensenrechten'

11 december: supporter mee voor mensenrechten

Sporza laat partners profiteren van het succes van het WK

Wat we leren van de WK-kijkcijfers

Wat doet VRT rond de keerzijde van het WK in Qatar?

Vlaanderen dankt honderden voetbalvrijwilligers

Voor wie geen bal vindt aan het WK