donderdag 03 november 2022
03 november 2022

Voor wie geen bal vindt aan het WK

Op zondag 20 november begint het WK voetbal in
Qatar. Maar wat als je voetbal maar niks vindt en vreest dat er voor jou een maand lang geen bal op tv zal zijn?

Op zondag 20 november begint het WK voetbal in Qatar. Ongetwijfeld een feest voor de vele voetbalfans. De verschillende matchen zijn te zien op Eén, en om 17u op Canvas. ’s Avonds blikt Karl Vannieuwkerke in de talkshow Villa Sporza op Eén terug op de wedstrijden van die dag. Maar wat als je voetbal maar niks vindt en vreest dat er voor jou een maand lang geen bal op tv zal zijn?

Thuis blijft op post en Canvas en VRT MAX bieden alternatief

Geen nood, want op VRT MAX kan je ook tijdens het WK terecht voor een gigantisch aanbod. 

VRT MAX zorgt voor de ideale sportverstrooiing en ontspanning met Plan A (voor de muziekliefhebbers), het spraakmakende Roomies (voor de fictieliefhebbers) en het nieuwe seizoen van faqda (voor de videofans). 

Bovendien is het in december uitkijken naar De Studio’s en Season of sex, twee nieuwe fictiereeksen van eigen bodem die gelanceerd worden op het streamingplatform. 

Kortom: voetbal of niet, VRT MAX blijft ook in december de ideale kijk- en luisterbestemming voor alle populaire podcasts, straffe series, nieuwe films en boeiende docu’s van VRT.

Eén

Ook op Eén is het niet al voetbal wat de klok slaat: 

  • Dagelijkse kost blijft op post om 18.15 uur met lekkere kookinspiratie. 
  • Thuis-kijkers kunnen nog steeds genieten van de populairste dagelijkse fictiereeks. En kunnen kiezen wanneer ze Thuis kijken: live om 18.30 uur (vanaf 21/11) of later op de avond uitgesteld via VRT MAX
  • En VRT NWS brengt op Eén ook het nieuws van de dag met Het journaal, dagelijks om 19.00 uur. Na Villa Sporza is er telkens Het journaal Laat te zien rond 22.50 uur.

Canvas

25 jaar Canvas met Thomas Huyge en Phara de Aguirre © VRT

Canvas zorgt ook voor een alternatief aanbod. Daar zijn er alleen voetbalwedstrijden om 17.00 uur. Het avondprogramma blijft buiten schot en er is voor elk wat wils. Zo gaan Terzake en De afspraak gewoon door.

Daarnaast viert Canvas zijn jubileum met 25 jaar Canvas comedy: een selectie van de beste afleveringen van legendarische humorprogramma’s: vanaf maandag 21 november, maandag tot donderdag omstreeks 22.15 uur (De ideale wereld valt dan tijdelijk weg). De eerste twee weken gaat het om afleveringen van In de gloria, de derde week (vanaf 5/12) volgt Neveneffecten, de vierde (12/12) Het Peulengaleis en de vijfde (vanaf 19/12) Alles kan beter

In de week vóór het WK is er ook nog de 25 jaar Canvas quiz, met Phara de Aguirre en Thomas Huyghe. Meer info hier.

Van maandag tot donderdag brengt Canvas na De afspraak documentaires over heel uiteenlopende onderwerpen (21.20 uur): 

Op maandag gaat het om actuele en historische oorlogsverhalen, onder meer over het beleg van Marioepol (21/11) en het lot van de  honderdduizenden weeskinderen na WO II (28/11 en 5/12).

Op dinsdag staat de natuur centraal. Op ‘onze’ natuur is het nog even wachten tot het voorjaar, maar in Eden: Untamed Planet (vanaf 8/11) en Perfect Planet (vanaf 6/12) trekken we naar een aantal van de mooiste en meest spectaculaire plekken op aarde.

Op woensdag (vanaf 23/11) duiken we met Gilles De Coster in de reeks Strafrechters opnieuw achter de coulissen van misdaad en Justitie. Acht strafrechters praten vier weken lang over leven en werk.

Op donderdag volgen we Michael Palin, ondertussen bijna 80, op reis door Irak. Into Iraq (vanaf 24/11) is het verslag van zijn reis langs de legendarische Tigris, van de bron in Turkije tot de monding in de Perzische golf. 

Daarna (vanaf 8/12) duiken we met Tim Verheyden in de wereld van vals nieuws en desinformatie in Fake News & ik (vanaf 8/12)

The Dark Heart

Op vrijdag is er film en op zaterdag en zondag topfictie. Zo begint op zondag 20/11 om 22.00 uur de Zweedse misdaadserie The Dark Heart, over een rijke landeigenaar die spoorloos verdwijnt na een ruzie met zijn dochter. Hij had ermee gedreigd haar te onterven als ze haar relatie met een arme pachterszoon niet zou stopzetten. 

Daarvóór zijn er op zondag kwaliteitsdocumentaire, zoals een drieluik over spectaculaire kunstdiefstallen (Stolen - Catching the Art Thieves, vanaf 4/12 om 20.00 uur) en de reisreeks Simon Reeve’s South America (vanaf 4/12 om 21.00 uur). Voor wie Qatar niet ziet zitten.  

Voor wie wel mee wil supporteren

Wie wel mee wil supporteren voor de Rode Duivels, kan terecht bij verschillende VRT-merken. Hier vind je alle info over het WK bij VRT

Dossier: WK Voetbal

Meer over WK Voetbal

Audiodescriptie bij WK-wedstrijden van de Rode Duivels

Dit was 'supporter mee voor mensenrechten'

11 december: supporter mee voor mensenrechten

Sporza laat partners profiteren van het succes van het WK

Wat we leren van de WK-kijkcijfers

Wat doet VRT rond de keerzijde van het WK in Qatar?

Vlaanderen dankt honderden voetbalvrijwilligers

Voor wie geen bal vindt aan het WK