donderdag 13 oktober 2022
13 oktober 2022

VRT NWS toont de andere kant van Qatar

Het WK voetbal in Qatar heeft ook een keerzijde, een schaduwzijde die we met VRT NWS in de aanloop naar de wedstrijden zullen belichten.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Ook bij VRT NWS volgen we het WK op de voet. De Rode Duivels moeten het waarmaken op het veld, maar ook wat er daarnaast gebeurt in Qatar, verdient onze aandacht. De nieuwsredactie gaat in diverse programma’s en op verschillende platformen op zoek naar de feiten”.

Xavier Taveirne

Het WK voetbal in Qatar heeft ook een keerzijde, een schaduwzijde die we met VRT NWS in de aanloop naar de wedstrijden zullen belichten. Zo kaarten mensenrechtenorganisaties de situatie van vrouwen en gastarbeiders in het emiraat aan en zijn er ook vragen te stellen bij het ecologisch aspect van dit kampioenschap. Dit WK zal omstreden zijn en voor debat zorgen.

VRT NWS maakt ruimte voor dat debat in de verschillende duidingsprogramma’s, onder meer in De ochtend op Radio 1, dat op zondag 20 november live wordt uitgezonden vanuit het Wintercircus. 

Ook in de nieuwsprogramma’s en op vrtnws.be wordt dieper ingegaan op de situatie en de omstandigheden in Qatar. Dat doen ook het jeugdjournaal Karrewiet en jongerenplatform nws.nws.nws, ieder op hun eigen manier en op maat van hun specifiek doelpubliek.

Dossier: WK Voetbal

Meer over WK Voetbal

Audiodescriptie bij WK-wedstrijden van de Rode Duivels

Dit was 'supporter mee voor mensenrechten'

11 december: supporter mee voor mensenrechten

Sporza laat partners profiteren van het succes van het WK

Wat we leren van de WK-kijkcijfers

Wat doet VRT rond de keerzijde van het WK in Qatar?

Vlaanderen dankt honderden voetbalvrijwilligers

Voor wie geen bal vindt aan het WK